Toyota zet apart bedrijf op voor EV-batterijen

Toyota gaat samen met vaste partner Panasonic een aparte joint-venture opzetten voor het ontwikkelen en fabriceren van batterijen voor elektrische voertuigen.

De twee bedrijven hebben al een gezamenlijk bedrijf, Prime Earth EV Energy, voor batterijen voor hybride auto’s maar breiden hun werkterrein nu uit.

In de nieuwe joint venture krijgt Toyota een belang van 52 procent en Panasonic van 49 procent. De partners brengen hun bestaande materieel, personeel en andere activiteiten op het gebied van EV-batterijen onder in het nieuwe bedrijf. Dat moet daarmee begin 2020 al 3.500 mensen aan de slag hebben. Zij moeten zich onder meer bezig houden met ‘solid-state’ batterijen die kleiner en lichter kunnen zijn dan de lithium-ion batterijen die vandaag de dag worden toegepast. Panasonic is één van de grootste leveranciers van batterijen voor elektrische auto’s en onder meer de exclusieve ‘supplier’ van Tesla.

Toyota zet apart bedrijf op voor EV-batterijen - Automobielmanagement.nl

Toyota zet apart bedrijf op voor EV-batterijen

Toyota gaat samen met vaste partner Panasonic een aparte joint-venture opzetten voor het ontwikkelen en fabriceren van batterijen voor elektrische voertuigen.

De twee bedrijven hebben al een gezamenlijk bedrijf, Prime Earth EV Energy, voor batterijen voor hybride auto’s maar breiden hun werkterrein nu uit.

In de nieuwe joint venture krijgt Toyota een belang van 52 procent en Panasonic van 49 procent. De partners brengen hun bestaande materieel, personeel en andere activiteiten op het gebied van EV-batterijen onder in het nieuwe bedrijf. Dat moet daarmee begin 2020 al 3.500 mensen aan de slag hebben. Zij moeten zich onder meer bezig houden met ‘solid-state’ batterijen die kleiner en lichter kunnen zijn dan de lithium-ion batterijen die vandaag de dag worden toegepast. Panasonic is één van de grootste leveranciers van batterijen voor elektrische auto’s en onder meer de exclusieve ‘supplier’ van Tesla.