Beieren wil geld zien voor diesels van Volkswagen

Beieren gaat van de Volkswagen Groep een nog niet nader genoemd bedrag aan schadevergoeding eisen.

De Duitse staat heeft een duizendtal dieselauto’s van de VW-merken als bedrijfswagens in dienst maar die dreigen door het dieselschandaal veel meer waarde te verliezen dan was begroot.

Het ministerie van financiën van Beieren heeft op de laatste dag van vorig jaar een ‘bevestiging ter zekerstelling van een schade-aanspraak’ ingediend om te voorkomen dat de zaak zou verjaren. “Voor een nadere vaststelling van het schadebedrag zijn verdere onderzoeken nodig. We kunnen de te claimen schade dus nog niet definitief becijferen,” heeft een woordvoerder daar nu aan toegevoegd.

Beieren heeft al een zaak tegen Volkswagen Groep lopen wegens waardeverlies op de in haar bezit zijnde aandelen VW. Volgens de laatste opgaven heeft de Zuid-Duitse staat 58.000 voorkeursaandelen van de Volkswagen Groep in handen. Hoewel die zaak al sinds 2016 loopt, lijkt er voorlopig nog geen zicht op een uitspraak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Beieren wil geld zien voor diesels van Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Beieren wil geld zien voor diesels van Volkswagen

Beieren gaat van de Volkswagen Groep een nog niet nader genoemd bedrag aan schadevergoeding eisen.

De Duitse staat heeft een duizendtal dieselauto’s van de VW-merken als bedrijfswagens in dienst maar die dreigen door het dieselschandaal veel meer waarde te verliezen dan was begroot.

Het ministerie van financiën van Beieren heeft op de laatste dag van vorig jaar een ‘bevestiging ter zekerstelling van een schade-aanspraak’ ingediend om te voorkomen dat de zaak zou verjaren. “Voor een nadere vaststelling van het schadebedrag zijn verdere onderzoeken nodig. We kunnen de te claimen schade dus nog niet definitief becijferen,” heeft een woordvoerder daar nu aan toegevoegd.

Beieren heeft al een zaak tegen Volkswagen Groep lopen wegens waardeverlies op de in haar bezit zijnde aandelen VW. Volgens de laatste opgaven heeft de Zuid-Duitse staat 58.000 voorkeursaandelen van de Volkswagen Groep in handen. Hoewel die zaak al sinds 2016 loopt, lijkt er voorlopig nog geen zicht op een uitspraak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding