Volgens een woordvoerder van Audi zijn de plannen voor kosten bezuinigingen nog niet afgerond maar ‘is de door Manager Magazin vermelde schaal wel correct.’ Audi zal vertrekkende of gepensioneerde personeelsleden voorlopig niet vervangen om zo het personeelsbestand terug te dringen, heeft financieel directeur Alexander Seitz laten weten. Dat zou ertoe moeten leiden dat er over een jaar of vijf 14.000 man minder op de loonlijst staan, berekent het Duitse tijdschrift. Die cijfers worden door de woordvoerder echter tegengesproken. Zij wees er daarbij ook op dat de werknemers in de Duitse fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm tot 2025 een baangarantie hebben.

Audi deelde eerder mee dat het in 2018 wereldwijd 1.812.500 nieuwe auto’s heeft verkocht, dat is 3,5 procent minder dan in het voorafgaande jaar. In december vielen de wereldwijde verkopen echter 14,3 procent lager uit. In Europa daalden de verkopen over heel 2018 met 13,6 procent. De Nederlandse CEO Bram Schot gaf de schuld toen vooral aan de overgang naar WLTP. “De positieve feedback van onze nieuwste modellen toont de kracht van ons merk aan terwijl we ons voorbereiden op de nieuwe uitdagingen die dit jaar op ons afkomen.”