Nissan nu ook in beeld bij Amerikaanse beurswaakhond

De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoekt of Nissan in de fout is gegaan bij het rapporteren van de inkomsten van voormalig CEO Carlos Ghosn.

De SEC heeft zowel bij Nissan als bij Ghosn zelf documenten opgevraagd. Het onderzoek komt voort uit het feit dat Nissan weliswaar is genoteerd aan de beurs van Tokio maar voor sommige financiële instrumenten ook een notering heeft aan Wall Street. Volgens de Wall Street Journal is het onderzoek nog maar in een pril stadium. “Wij kunnen bevestigen dat we vragen van de SEC hebben gekregen en werken volledig mee aan het onderzoek. We kunnen geen verdere details geven,” aldus Nissan in een korte verklaring.

Eén van de belangrijkste beschuldigingen tegen Ghosn – en tegen Nissan – is dat hij enkele jaren achtereen in totaal bijna zeventig miljoen aan inkomsten heeft verzwegen in de officiële rekeningen van het autobedrijf. Ghosn is na zijn arrestatie half november al snel als Chairman van Nissan aan de kant gezet. Het autobedrijf heeft inmiddels, na lang aandringen van Renault, voor april een vergadering van de aandeelhouders belegd om de situatie verder te bespreken. Vorige week nam Ghosn ook zelf ontslag als CEO en Chairman van Renault.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan nu ook in beeld bij Amerikaanse beurswaakhond - Automobielmanagement.nl

Nissan nu ook in beeld bij Amerikaanse beurswaakhond

De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoekt of Nissan in de fout is gegaan bij het rapporteren van de inkomsten van voormalig CEO Carlos Ghosn.

De SEC heeft zowel bij Nissan als bij Ghosn zelf documenten opgevraagd. Het onderzoek komt voort uit het feit dat Nissan weliswaar is genoteerd aan de beurs van Tokio maar voor sommige financiële instrumenten ook een notering heeft aan Wall Street. Volgens de Wall Street Journal is het onderzoek nog maar in een pril stadium. “Wij kunnen bevestigen dat we vragen van de SEC hebben gekregen en werken volledig mee aan het onderzoek. We kunnen geen verdere details geven,” aldus Nissan in een korte verklaring.

Eén van de belangrijkste beschuldigingen tegen Ghosn – en tegen Nissan – is dat hij enkele jaren achtereen in totaal bijna zeventig miljoen aan inkomsten heeft verzwegen in de officiële rekeningen van het autobedrijf. Ghosn is na zijn arrestatie half november al snel als Chairman van Nissan aan de kant gezet. Het autobedrijf heeft inmiddels, na lang aandringen van Renault, voor april een vergadering van de aandeelhouders belegd om de situatie verder te bespreken. Vorige week nam Ghosn ook zelf ontslag als CEO en Chairman van Renault.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding