Moederbedrijf DAF maakt al tachtig jaar winst

Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van DAF Trucks, heeft vorig jaar 2,2 miljard dollar winst geboekt, dat is ruim 30 procent meer dan in 2017. Daarmee was 2018 het tachtigste achtereenvolgende jaar dat de truckfabrikant winst maakte.

Rekeningrijden personenauto’s in 2026: transportbranche blij

Dat die winst hoger uitkwam was wel voor een deel te danken aan de belastingdouceurtjes van president Donald Trump. Dankzij de goede resultaten bij de drie merken DAF, Kenworth en Peterbilt kon Paccar de omzet ook met ruim 20 procent opvoeren naar een record van 23,5 miljard dollar.

“Paccar’s financiële resultaten weerspiegelen onze eerste-kwaliteit producten en diensten, een record marktaandeel op de Europese markt voor zware vrachtwagens, sterke wereldwijde markten en record opbrengsten bij de aftermarket onderdelen,” zegt CEO Ron Amstrong van de 28.000 werknemers tellende onderneming. Hij verwacht ook dat de economie in zowel Noord-Amerika als Europa in 2019 verder zal groeien. “Onze klanten zijn erg winstgevend en profiteren van een sterke vraag naar vracht.”

DAF verbeterde haar marktaandeel in Europa van 15,3 naar 16,6 procent, deelde president Harry Wolters nog mee. Van de 189.000 door Paccar verkochte eenheden kwam bijna een derde van DAF. Paccar herinnert er daarbij ook aan dat de Nederlandse dochter tijdens de IAA 2018 show in Hannover een aantal elektrische vrachtauto’s heeft gelanceerd.

Moederbedrijf DAF maakt al tachtig jaar winst - Automobielmanagement.nl

Moederbedrijf DAF maakt al tachtig jaar winst

Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van DAF Trucks, heeft vorig jaar 2,2 miljard dollar winst geboekt, dat is ruim 30 procent meer dan in 2017. Daarmee was 2018 het tachtigste achtereenvolgende jaar dat de truckfabrikant winst maakte.

Rekeningrijden personenauto’s in 2026: transportbranche blij

Dat die winst hoger uitkwam was wel voor een deel te danken aan de belastingdouceurtjes van president Donald Trump. Dankzij de goede resultaten bij de drie merken DAF, Kenworth en Peterbilt kon Paccar de omzet ook met ruim 20 procent opvoeren naar een record van 23,5 miljard dollar.

“Paccar’s financiële resultaten weerspiegelen onze eerste-kwaliteit producten en diensten, een record marktaandeel op de Europese markt voor zware vrachtwagens, sterke wereldwijde markten en record opbrengsten bij de aftermarket onderdelen,” zegt CEO Ron Amstrong van de 28.000 werknemers tellende onderneming. Hij verwacht ook dat de economie in zowel Noord-Amerika als Europa in 2019 verder zal groeien. “Onze klanten zijn erg winstgevend en profiteren van een sterke vraag naar vracht.”

DAF verbeterde haar marktaandeel in Europa van 15,3 naar 16,6 procent, deelde president Harry Wolters nog mee. Van de 189.000 door Paccar verkochte eenheden kwam bijna een derde van DAF. Paccar herinnert er daarbij ook aan dat de Nederlandse dochter tijdens de IAA 2018 show in Hannover een aantal elektrische vrachtauto’s heeft gelanceerd.