Dat meldt de toeleverancier in een persbericht. Volgens de voorlopige cijfers wist technologiebedrijf en dienstverlener Bosch in 2018 een omzet van 77,9 miljard euro te realiseren. De wisselkoerseffecten van 2,1 miljard euro drukken de omzet aanzienlijk. Zonder wisselkoerseffecten stijgt de winst met 4,3 procent.

“Gezien de uitdagende economische omstandigheden heeft Bosch in 2018 goed gepresteerd. De omzet en het resultaat liggen opnieuw op een recordniveau”, vertelt dr. Volkmar Denner, Voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH, tijdens de presentatie van de voorlopige bedrijfsresultaten. “Als innovatieleider geven wij de veranderingen in onze markten vorm – zowel op technologisch als op commerciëel vlak. Onze strategische focus op connectiviteit loont”, gaat Denner verder.

In 2018 verkocht Bosch in totaal 52 miljoen internet-enabled producten, 37 procent meer dan vorig jaar. Voor het boekjaar 2018 bedraagt het bedrijfsresultaat voor aftrek van rente en belasting (EBIT) ongeveer 5,3 miljard euro. Daarmee komt de EBIT-marge vermoedelijk op 6,9 procent. “Bosch streeft ernaar zich in 2019, in de verwachte uitdagende economische omgeving, beter te ontwikkelen dan de relevante markten en het hoge winstniveau te handhaven”, zegt prof. dr. Stefan Asenkerschbaumer, vicevoorzitter van raad van bestuur en Chief Financial Officer. “We willen onze concurrentiepositie op alle gebieden verder versterken, om de uitbreiding van ons technologisch leiderschap en daarmee onze toekomst te financieren.”