“Ik heb het project om Renault, Nissan en Mitsubishi Motors te integreren in september 2018 ter sprake gebracht bij de baas van Nissan Hiroto Saikawa. Ik twijfel er geen moment aan dat de beschuldigingen aan mijn adres, die ik opnieuw ontken, het resultaat zijn van een complot en verraad,” aldus de in diskrediet geraakte autobaas.

Ghosn weerspreekt ook de verhalen dat hij 19 jaar lang als een dictator zou hebben geregeerd: “Men heeft een sterk leiderschap vertaalt als dictatuur en zo de werkelijkheid verdraaid om mij in een kwaad daglicht te stellen.”

Nissan ontkent op haar beurt in een verklaring ‘categorisch het idee van een staatsgreep’. Maar Nissan herhaalt daarbij tegelijk dat het geheime onderzoek dat in de zomer van 2018 is begonnen ‘overtuigende en belangrijke bewijzen van malversaties’ heeft opgeleverd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding