De hoogte van de winst viel echter toch tegen, reden waarom het aandeel opnieuw terrein verloor. Bovendien moest Tesla meedelen dat financieel directeur Deepak Ahuja zijn biezen pakt om met pensioen te gaan. Hij was twee jaar CFO en vervulde die functie ook al van 2008 tot 2015. Ahuja heeft beloofd nog een paar maanden aan te blijven om zijn opvolger, de 36-jarige Zach Kirkhorn, in te werken.

Tesla behaalde over het hele afgelopen jaar een omzet van 21,5 miljard dollar, bijna twee keer zo veel als in 2017. Dit jaar zal dat opnieuw fors kunnen stijgen door de snel op gang komende afleveringen van Model 3. In de nieuwe maand zullen ook de eerste van die auto’s aan Europese klanten worden bezorgd. Over de hele linie wordt dit jaar nu, inclusief Model S en Model X, gemikt op tussen de 360.000 en 400.000 auto’s terwijl dat er afgelopen jaar 245.000 waren. Tesla hoopt wel door forse kostenbesparingen de marge op al die modellen op te voeren om de winstgevendheid vast te houden en op een hoger peil te brengen.