Dit weekend is weer een brief uitgelekt waarin advocaten van Renault woedend reageren op de handelwijze van Nissan bij het onderzoeken van de malversaties en andere problemen volgend op de val van Carlos Ghosn. “Wij maken ons ernstig zorgen over de door Nissan en haar raadgevers gehanteerde methoden om haar interne enquête te houden en over de manier waarop medewerkers van Renault zijn behandeld,” aldus de tien kantjes tellende brief van de externe advocaten van Renault aan de collega’s van Nissan. “Renault heeft voldoende bewijzen verzameld om de door Nissan en haar advocaten toegepaste methoden om medewerkers van Renault te laten verhoren door de Japanse justitie te doorgronden en te betreuren.”

Volgens de Franse advocaten zijn Nissan en haar juridische team ook op eigen houtje in Frankrijk naar bewijzen voor beschuldigingen tegen Ghosn gaan zoeken zonder de Franse partner daarover te informeren. Bovendien hebben zij geprobeerd de woningen van Ghosn in Amsterdam, Rio de Janeiro en Beiroet te doorzoeken op zoek naar bewijsstukken. Of dat laatste inderdaad gelukt is, laten de juristen van Renault in het midden. Volgens een woordvoerder van Nissan hebben haar advocaten ‘de brief al bestudeerd en op verschillende manieren gereageerd.’ “De betrokken mededelingen weerspiegelen niet de huidige situatie bij de gesprekken met Renault en haar advocaten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding