Mercedes-Benz had daarmee in China de beste start van een nieuw jaar in haar geschiedenis. Azië als geheel, inclusief China, nam met 93.234 exemplaren ook ruim de helft van de totale wereldwijde verkopen voor haar rekening.

In Europa moest Mercedes-Benz echter een daling met ruim elf procent incasseren waardoor hier nog maar 57.963 auto’s werden verkocht. Op de Duitse thuismarkt liepen de verkopen met een daling van bijna twaalf procent nog iets sterker terug. Ook Noord-Amerika laat een daling met rond de elf procent zien. Mercedes-Benz wijt de dalende verkopen vooral aan de overgang naar nieuwe modellen die later dit jaar wel weer tot betere resultaten zouden moeten leiden. “Maar met grote waarschijnlijkheid zullen we in 2019 wel de gevolgen ondervinden van externe uitdagingen en geopolitieke risico’s,” voorspelt het Duitse merk. Het maandoverzicht vermeldt verder dat er in januari in de hele wereld nog maar 8.297 Smarts werden verkocht, weer tien procent minder dan een jaar geleden.