Ford dreigt 7.000 Britse banen te schrappen

Ford dreigt 7.000 banen te schrappen bij haar Britse vestigingen als er een no-deal Brexit komt.

Ford zegt nog geen beslissing te hebben genomen maar laat wel weten dat een harde Brexit, dus zonder akkoord tussen de EU en de Britten over de handelssituatie na hun vertrek, catastrofale gevolgen zal hebben voor haar activiteiten in Groot-Brittannië.

‘’We hebben er lang bij de Britse regering en het parlement op aangedrongen samen te werken om een no-deal Brexit te vermijden. We zullen alle maatregelen nemen die nodig zijn om de concurrentiepositie van onze Europese productievestigingen te behouden,’’ schrijft Ford in een verklaring.

Ford biedt in Groot-Brittannië momenteel werk aan 13.000 mensen waarvan 7.000 in haar fabrieken in Bridgend, Dagenham, Halwood en Dunton. Daar wordt onder meer de Transit bestelwagen gebouwd voor de Europese markt. Bij de eerste vestiging zijn inmiddels wel al enkele honderden banen geschrapt. De Amerikaanse autofabrikant is toch al bezig met een grondige herstructurering van haar verlieslatende Europese activiteiten.

Overigens moet het Britse Lagerhuis donderdagavond opnieuw stemmen over een reeks moties om Brexit af- of uit te stellen of in ieder geval een no-deal situatie te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford dreigt 7.000 Britse banen te schrappen - Automobielmanagement.nl

Ford dreigt 7.000 Britse banen te schrappen

Ford dreigt 7.000 banen te schrappen bij haar Britse vestigingen als er een no-deal Brexit komt.

Ford zegt nog geen beslissing te hebben genomen maar laat wel weten dat een harde Brexit, dus zonder akkoord tussen de EU en de Britten over de handelssituatie na hun vertrek, catastrofale gevolgen zal hebben voor haar activiteiten in Groot-Brittannië.

‘’We hebben er lang bij de Britse regering en het parlement op aangedrongen samen te werken om een no-deal Brexit te vermijden. We zullen alle maatregelen nemen die nodig zijn om de concurrentiepositie van onze Europese productievestigingen te behouden,’’ schrijft Ford in een verklaring.

Ford biedt in Groot-Brittannië momenteel werk aan 13.000 mensen waarvan 7.000 in haar fabrieken in Bridgend, Dagenham, Halwood en Dunton. Daar wordt onder meer de Transit bestelwagen gebouwd voor de Europese markt. Bij de eerste vestiging zijn inmiddels wel al enkele honderden banen geschrapt. De Amerikaanse autofabrikant is toch al bezig met een grondige herstructurering van haar verlieslatende Europese activiteiten.

Overigens moet het Britse Lagerhuis donderdagavond opnieuw stemmen over een reeks moties om Brexit af- of uit te stellen of in ieder geval een no-deal situatie te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding