Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian

Amazon, de grootste online winkelier van de Westerse wereld, investeert enkele honderden miljoenen dollars in de Amerikaanse fabrikant van elektrische SUV’s en pick-up trucks Rivian.

Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian

Rivian heeft bevestigd dat het 700 miljoen heeft opgehaald in een ronde ‘die werd geleid door Amazon.’ Geruchten dat ook General Motors in de EV start-up zou stappen zijn tot nu toe niet bevestigd.

‘’Deze investering is een belangrijke mijlpaal voor Rivian en voor de overgang naar duurzame mobiliteit. We gaan verder dan het alleen maar ongedaan maken van de compromissen die bestaan rond de prestaties, capaciteiten en efficiëntie door innovatie na te streven in de hele klantenbeleving. Om dat te bereiken hebben we de juiste partners nodig en we zijn erg verheugd dat Amazon ons gaat vergezellen op de reis om producten, technologie en ervaringen te scheppen die de verwachtingen van wat er mogelijk is opnieuw definiëren,’’ aldus de wat hoogdravende toelichting van CEO en oprichter RJ Scaringe. Amazon kondigde eerder deze maand ook al aan dat het een bedrag heeft geïnvesteerd in zelf-rijd start-up Aurora.

CEO Worldwide Consumer Jeff Wilke van de winkelgigant zegt: ‘’We zijn geïnspireerd door Rivian’s visie voor de toekomst van elektrisch vervoer. Ze hebben een indrukwekkende organisatie opgezet met een bijpassende productportefeuille en technologie.’’

De R1T elektrische pick-up truck van Rivian is voorzien van vier 147 kW motoren met een totale output van tussen de 300 en 562 kW, afhankelijk van het batterijenpakket. Het bereik van die auto’s loopt daarmee uiteen van 370 tot 640 kilometer. Voor zover nu bekend moet de auto op de markt komen met een vanafprijs van 69.000 dollar excl. subsidies. Rivian hoopt de eerste auto’s eind volgend jaar daadwerkelijk af te leveren. De hoofdredacteur van vakblad CleanTechnica heeft zoveel vertrouwen in de R1T dat hij één van de eerste exemplaren heeft besteld.

Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian - Automobielmanagement.nl

Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian

Amazon, de grootste online winkelier van de Westerse wereld, investeert enkele honderden miljoenen dollars in de Amerikaanse fabrikant van elektrische SUV’s en pick-up trucks Rivian.

Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian

Rivian heeft bevestigd dat het 700 miljoen heeft opgehaald in een ronde ‘die werd geleid door Amazon.’ Geruchten dat ook General Motors in de EV start-up zou stappen zijn tot nu toe niet bevestigd.

‘’Deze investering is een belangrijke mijlpaal voor Rivian en voor de overgang naar duurzame mobiliteit. We gaan verder dan het alleen maar ongedaan maken van de compromissen die bestaan rond de prestaties, capaciteiten en efficiëntie door innovatie na te streven in de hele klantenbeleving. Om dat te bereiken hebben we de juiste partners nodig en we zijn erg verheugd dat Amazon ons gaat vergezellen op de reis om producten, technologie en ervaringen te scheppen die de verwachtingen van wat er mogelijk is opnieuw definiëren,’’ aldus de wat hoogdravende toelichting van CEO en oprichter RJ Scaringe. Amazon kondigde eerder deze maand ook al aan dat het een bedrag heeft geïnvesteerd in zelf-rijd start-up Aurora.

CEO Worldwide Consumer Jeff Wilke van de winkelgigant zegt: ‘’We zijn geïnspireerd door Rivian’s visie voor de toekomst van elektrisch vervoer. Ze hebben een indrukwekkende organisatie opgezet met een bijpassende productportefeuille en technologie.’’

De R1T elektrische pick-up truck van Rivian is voorzien van vier 147 kW motoren met een totale output van tussen de 300 en 562 kW, afhankelijk van het batterijenpakket. Het bereik van die auto’s loopt daarmee uiteen van 370 tot 640 kilometer. Voor zover nu bekend moet de auto op de markt komen met een vanafprijs van 69.000 dollar excl. subsidies. Rivian hoopt de eerste auto’s eind volgend jaar daadwerkelijk af te leveren. De hoofdredacteur van vakblad CleanTechnica heeft zoveel vertrouwen in de R1T dat hij één van de eerste exemplaren heeft besteld.

https://www.youtube.com/watch?v=n3F-I-pLe_k