Porsche vraagt Britse koper om Brexit-supplement

Porsche vraagt kopers van haar auto’s in Groot-Brittannië vooraf in te stemmen met een opslag van tien procent op de aankoopprijs voor het geval er volgende maand een harde Brexit komt. Porsche vreest dat er in die situatie een invoerheffing komt op elders in Europa gebouwde auto’s, vermoedelijk ook van tien procent.

Porsche bouwt haar auto’s in Duitsland en in een fabriek in Slowakije maar Groot-Brittannië is wat Europa betreft één van haar belangrijkste afzetmarkten. Vorig jaar verkocht de VW-dochter daar 12.500 auto’s, ongeveer vijf procent van de wereldwijde afzet.

Porsche’s zijn populair bij Britten die, meer dan veel andere ‘volken’ graag met een mooie auto – op de oprijlaan – willen pronken. Het meest verkochte model, de Macan, wordt er verkocht vanaf 46.000 pond ofwel 52.400 euro. Een heffing van tien procent zou dus betekenen dat die auto bij aflevering in april 5.240 euro duurder is dan nu. Voor een aantal modellen als de Panamera of de grotere Cayenne loopt de verkoopprijs op tot boven de 100.000 pond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche vraagt Britse koper om Brexit-supplement - Automobielmanagement.nl

Porsche vraagt Britse koper om Brexit-supplement

Porsche vraagt kopers van haar auto’s in Groot-Brittannië vooraf in te stemmen met een opslag van tien procent op de aankoopprijs voor het geval er volgende maand een harde Brexit komt. Porsche vreest dat er in die situatie een invoerheffing komt op elders in Europa gebouwde auto’s, vermoedelijk ook van tien procent.

Porsche bouwt haar auto’s in Duitsland en in een fabriek in Slowakije maar Groot-Brittannië is wat Europa betreft één van haar belangrijkste afzetmarkten. Vorig jaar verkocht de VW-dochter daar 12.500 auto’s, ongeveer vijf procent van de wereldwijde afzet.

Porsche’s zijn populair bij Britten die, meer dan veel andere ‘volken’ graag met een mooie auto – op de oprijlaan – willen pronken. Het meest verkochte model, de Macan, wordt er verkocht vanaf 46.000 pond ofwel 52.400 euro. Een heffing van tien procent zou dus betekenen dat die auto bij aflevering in april 5.240 euro duurder is dan nu. Voor een aantal modellen als de Panamera of de grotere Cayenne loopt de verkoopprijs op tot boven de 100.000 pond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding