GM gaat elektrische fietsen verkopen in Europa

General Motors begint ergens in het tweede kwartaal met de verkoop van haar elektrische fietsen in Europa. Twee modellen, een compacte fiets en een vouwfiets, worden onder de merknaam ARIV eerst op de markt gezet in ons land, België en Duitsland.

De ‘gewone’ e-fiets moet 2.800 euro gaan kosten, de vouwfiets 3.400 euro. Hoe en waar die fietsen verkocht gaan worden, is nog niet bekend gemaakt.

Volgens General Motors heeft een opgeladen batterij van haar e-fietsen een bereik van 64 kilometer en duurt het volledig opladen ongeveer drie-en-een-half uur. GM heeft tegenwoordig ook elektrische scooters maar heeft nog niets gezegd over de lancering daarvan in Europa. Met de fietsen – en mogelijk later scooters – maakt de Amerikaanse fabrikant een soort comeback in Europa na de verkoop van de autotak Opel/Vauxhall een PSA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM gaat elektrische fietsen verkopen in Europa - Automobielmanagement.nl

GM gaat elektrische fietsen verkopen in Europa

General Motors begint ergens in het tweede kwartaal met de verkoop van haar elektrische fietsen in Europa. Twee modellen, een compacte fiets en een vouwfiets, worden onder de merknaam ARIV eerst op de markt gezet in ons land, België en Duitsland.

De ‘gewone’ e-fiets moet 2.800 euro gaan kosten, de vouwfiets 3.400 euro. Hoe en waar die fietsen verkocht gaan worden, is nog niet bekend gemaakt.

Volgens General Motors heeft een opgeladen batterij van haar e-fietsen een bereik van 64 kilometer en duurt het volledig opladen ongeveer drie-en-een-half uur. GM heeft tegenwoordig ook elektrische scooters maar heeft nog niets gezegd over de lancering daarvan in Europa. Met de fietsen – en mogelijk later scooters – maakt de Amerikaanse fabrikant een soort comeback in Europa na de verkoop van de autotak Opel/Vauxhall een PSA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding