Die auto zou de werkgelegenheid van de 2.600 werknemers in Burnaston voor de komende vier tot vijf jaar garanderen. Dat stelt een woordvoerder van Toyota UK in reactie op het bericht dat landgenoot Honda haar fabriek in Swindon in 2022 sluit. “Wij geven geen commentaar op berichten van andere autofabrikanten maar bevestigen wel dat er in de positie van Burnaston niets verandert.”

Toyota heeft eerder wel gewaarschuwd dat een harde Brexit de just-in-time aflevering van onderdelen in gevaar kan brengen maar daar verder tot nu toe geen consequenties aan verbonden. Honda benadrukt overigens dat haar besluit geen verband houdt met Brexit maar nodig is in verband met de verzwakking van de wereldwijde automarkt in combinatie met de overgang naar elektrische auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding