Musk liet vorige week via zijn geliefde medium weten dat Tesla dit jaar rond een half miljoen auto’s zal bouwen. Hij corrigeerde dat vier uur later ‘dat 500.000 het jaarlijkse productiecijfer zal zijn aan het eind van 2019 maar dat we over het hele jaar naar schatting nog steeds op 400.000 uit zullen komen.’

Daarmee was het kwaad echter al geschied want nu heeft beurswaakhond SEC laten weten dat het een rechter heeft gevraagd te onderzoeken of Musk met zijn eerste Tweet eerdere afspraken heeft geschonden. De SEC heeft Musk na eerdere tweets over het van de beurs halen van Tesla strikte beperkingen opgelegd rond het gebruik van Twitter. Zo moeten zijn Tweets vooraf worden goedgekeurd door de rest van de Raad van Bestuur wat in dit geval niet is gebeurd.

“Musk heeft geen voorafgaande goedkeuring gevraagd voor deze tweet die onjuist was maar wel is verspreid naar meer dan 24 miljoen mensen,” aldus de SEC. De afspraken tussen Tesla, Musk en de SEC zijn destijds ook door een rechter goedgekeurd. De aandelenbeurs vindt de nieuwe ophef niet leuk want daar daalde de koers van Tesla weer eens met vijf procent.