“Something is broken with SEC oversight,” concludeert hij – uiteraard op Twitter. De SEC wil dat een rechter gaat bekijken of Musk de wegens eerdere tweets over het van de beurs halen van Tesla getroffen schikking mogelijk heeft geschonden. In die schikking staat dat de vaak spontane twitteraar elke tweet vooraf moet voorleggen aan de andere leden van de Raad van Bestuur.

Dat heeft hij echter kennelijk verzuimd met een tweet van vorige week waarin hij beweerde dat Tesla dit jaar een half miljoen auto’s zal bouwen. Musk corrigeerde dat vier uur later maar toen was de SEC al gealarmeerd. Als hij ‘schuldig’ wordt bevonden, dan zou de SEC in theorie kunnen eisen dat hij ook zijn plaats als CEO op moet geven. Eerder al dwong de beurswaakhond hem om voorlopig af te treden als chairman van Tesla.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding