Beursgang duwt Aston Martin in het rood

Aston Martin Lagonda heeft over afgelopen jaar een brutoverlies geleden van 79,1 miljoen euro. Dat was echter geheel te wijten aan buitengewone kosten ad 158 miljoen voor de beursgang van begin oktober. Als dat bedrag niet wordt meegerekend dan komt de Britse bouwer van luxe auto’s uit op een winst van bijna 79 miljoen euro. De omzet kwam bovendien met 1,27 miljard euro een kwart hoger uit dan in 2017.

Aston Martin verkocht in 2018 een totaal van 6.441 automobielen, dat is 26 procent meer dan een jaar eerder en ook meer dan eerder werd verwacht. Ondanks dat goede nieuws daalde de koers met nog eens ruim 12 procent naar 12 pond terwijl dat bij de introductie op de beurs in oktober 19 pond was. In het jaarbericht meldt Aston Martin verder dat het 35 miljoen euro opzij heeft gezet voor een eventueel onordelijke Brexit.

CEO Andy Palmer noemt dat Brexit ‘een volgende irritatie’. “Het schept voortdurende onzekerheid en zorgt er voor dat er werkkapitaal opgesloten zit in eventuele noodmaatregelen.” Palmer is verder echter wel optimistisch: “We zijn de enige beursgenoteerde luxe autogroep in Groot-Brittannië en hebben ons bestaansrecht op die markt bewezen. Onze duidelijke toekomstplannen liggen op schema terwijl we onze weg vinden door alle onzekerheden en verstoringen die de hele auto-industrie teisteren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Beursgang duwt Aston Martin in het rood - Automobielmanagement.nl

Beursgang duwt Aston Martin in het rood

Aston Martin Lagonda heeft over afgelopen jaar een brutoverlies geleden van 79,1 miljoen euro. Dat was echter geheel te wijten aan buitengewone kosten ad 158 miljoen voor de beursgang van begin oktober. Als dat bedrag niet wordt meegerekend dan komt de Britse bouwer van luxe auto’s uit op een winst van bijna 79 miljoen euro. De omzet kwam bovendien met 1,27 miljard euro een kwart hoger uit dan in 2017.

Aston Martin verkocht in 2018 een totaal van 6.441 automobielen, dat is 26 procent meer dan een jaar eerder en ook meer dan eerder werd verwacht. Ondanks dat goede nieuws daalde de koers met nog eens ruim 12 procent naar 12 pond terwijl dat bij de introductie op de beurs in oktober 19 pond was. In het jaarbericht meldt Aston Martin verder dat het 35 miljoen euro opzij heeft gezet voor een eventueel onordelijke Brexit.

CEO Andy Palmer noemt dat Brexit ‘een volgende irritatie’. “Het schept voortdurende onzekerheid en zorgt er voor dat er werkkapitaal opgesloten zit in eventuele noodmaatregelen.” Palmer is verder echter wel optimistisch: “We zijn de enige beursgenoteerde luxe autogroep in Groot-Brittannië en hebben ons bestaansrecht op die markt bewezen. Onze duidelijke toekomstplannen liggen op schema terwijl we onze weg vinden door alle onzekerheden en verstoringen die de hele auto-industrie teisteren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding