Surinamers in de rij voor wegenbelasting

Honderden Surinamers stonden de laatste dag van februari tot drie uur in de rij om de nieuwe wegenbelasting nog even te betalen.

De regering in Paramaribo heeft aan het begin van dit jaar een rij- en voertuigenbelasting ingevoerd voor alle voertuigen. De bevolking kreeg daarbij vanaf 15 november drie-en-een-halve maand de tijd om het bedrag te betalen of te storten. Velen bleken echter ‘t liefst écht tot de allerlaatste dag te wachten zodat er grote rijen ontstonden bij de verschillende betaalkantoren.

De problemen werden nog verergerd doordat op een aantal plaatsen de computers uitvielen. “Op alle locaties is het een enorme drukte, maar wij helpen de burgers zoveel als mogelijk”, zegt Daniella Wilfrid, ontvanger der directe belastingen en accijnzen tegen waterkant.net. Overigens betalen Surinamers voor een auto tot 1.600 kilo niet meer dan 61 euro per jaar aan die rij- en voertuigenbelasting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Surinamers in de rij voor wegenbelasting - Automobielmanagement.nl

Surinamers in de rij voor wegenbelasting

Honderden Surinamers stonden de laatste dag van februari tot drie uur in de rij om de nieuwe wegenbelasting nog even te betalen.

De regering in Paramaribo heeft aan het begin van dit jaar een rij- en voertuigenbelasting ingevoerd voor alle voertuigen. De bevolking kreeg daarbij vanaf 15 november drie-en-een-halve maand de tijd om het bedrag te betalen of te storten. Velen bleken echter ‘t liefst écht tot de allerlaatste dag te wachten zodat er grote rijen ontstonden bij de verschillende betaalkantoren.

De problemen werden nog verergerd doordat op een aantal plaatsen de computers uitvielen. “Op alle locaties is het een enorme drukte, maar wij helpen de burgers zoveel als mogelijk”, zegt Daniella Wilfrid, ontvanger der directe belastingen en accijnzen tegen waterkant.net. Overigens betalen Surinamers voor een auto tot 1.600 kilo niet meer dan 61 euro per jaar aan die rij- en voertuigenbelasting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding