Tesla zegt ‘incredibly excited’ te zijn dat de standaard Model 3 met een bereik van 350 kilometer en een acceleratie van 0 naar 100 km in 5,6 seconden voor 35.000 dollar beschikbaar is. ‘’Om deze prijzen te realiseren en toch financieel overeind te blijven verschuift Tesla de verkoop in de hele wereld naar alleen online. Je kan in Noord-Amerika nu met je telefoon in zeg maar één minuut een Tesla kopen. Die mogelijkheid komt binnenkort ook elders in de wereld beschikbaar.’’ Door de verandering worden ook de andere modellen van Tesla goedkoper. Tesla zal in sommige grote steden nog wel een vestiging houden om auto’s te showen en als informatiecentrum. Overigens heeft CEO Elon Musk getweet dat de goedkopere Model 3 in minder dan zes maanden ook op de markt komt in Europa.

Tesla maakt het ook makkelijker om een Tesla uit te testen en weer terug te brengen zodat een proefrit voor de verkoop niet meer nodig is. Wie zo’n auto koopt en binnen 7 dagen of 1.600 kilometer terugbrengt krijgt zijn geld terug, belooft Tesla. ‘’Je kan letterlijk een Tesla kopen, in het weekend een paar honderd kilometer rond rijden met je vrienden en de auto dan gratis weer inleveren. Met de hoogste consumentenscore in de wereld hebben we er alle vertrouwen in dat je die Tesla wil houden.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding