Uber en Lyft geven chauffeurs aandelen

Zowel Uber als Lyft willen mensen die al langer en ook veel voor hen rijden aandelen geven bij de komende beursgang. Beide ‘ride-hauling’ giganten hebben de documentatie voor een eerste notering (IPO) aan Wall Street ingediend.

Uber en Lyft geven chauffeurs aandelen

Uber denkt over een bonus van 1.000 dollar die trouwe rijders kunnen gebruiken om in te schrijven op de aandelen. Als dat doorgaat, dan zou Uber honderden miljoenen onder haar vaste rijders verdelen. Concurrent Lyft denkt over een in aandelen om te zetten uitkering van eveneens 1.000 dollar voor mensen die al minstens 10.000 ritten in de boeken hebben staan.

Wie de grens van 20.000 ritten al voorbij is, zou voor 10.000 dollar in de IPO kunnen stappen. Of veel rijders inderdaad in aanmerking komen is niet zeker. Bekend is wel dat veel ‘chauffeurs’ Uber of Lyft al na één jaar of hooguit twee het weer voor gezien houden.

Het is nog niet precies bekend wanneer de beursgang een feit zal zijn maar verwacht wordt dat dat niet al te lang meer zal duren. Lyft heeft in ieder geval al aangekondigd dat het 18 maart met de presentaties voor de financiële markten, de zogenaamde road show, begint. De beursgangen van Uber en Lyft worden met grote spanning tegemoet gezien.

De beurswaarde van Uber werd halverwege vorig jaar geschat op 120 miljard dollar waarmee het één van de duurste IPO’s ooit zou worden. De schattingen zijn inmiddels echter wel aardig teruggelopen tot rond de 70 miljard dollar.

Uber en Lyft geven chauffeurs aandelen - Automobielmanagement.nl

Uber en Lyft geven chauffeurs aandelen

Zowel Uber als Lyft willen mensen die al langer en ook veel voor hen rijden aandelen geven bij de komende beursgang. Beide ‘ride-hauling’ giganten hebben de documentatie voor een eerste notering (IPO) aan Wall Street ingediend.

Uber en Lyft geven chauffeurs aandelen

Uber denkt over een bonus van 1.000 dollar die trouwe rijders kunnen gebruiken om in te schrijven op de aandelen. Als dat doorgaat, dan zou Uber honderden miljoenen onder haar vaste rijders verdelen. Concurrent Lyft denkt over een in aandelen om te zetten uitkering van eveneens 1.000 dollar voor mensen die al minstens 10.000 ritten in de boeken hebben staan.

Wie de grens van 20.000 ritten al voorbij is, zou voor 10.000 dollar in de IPO kunnen stappen. Of veel rijders inderdaad in aanmerking komen is niet zeker. Bekend is wel dat veel ‘chauffeurs’ Uber of Lyft al na één jaar of hooguit twee het weer voor gezien houden.

Het is nog niet precies bekend wanneer de beursgang een feit zal zijn maar verwacht wordt dat dat niet al te lang meer zal duren. Lyft heeft in ieder geval al aangekondigd dat het 18 maart met de presentaties voor de financiële markten, de zogenaamde road show, begint. De beursgangen van Uber en Lyft worden met grote spanning tegemoet gezien.

De beurswaarde van Uber werd halverwege vorig jaar geschat op 120 miljard dollar waarmee het één van de duurste IPO’s ooit zou worden. De schattingen zijn inmiddels echter wel aardig teruggelopen tot rond de 70 miljard dollar.