Carlos Ghosn op borgtocht vrijgelaten maar nog niet uit de cel

Een rechtbank in Tokio is akkoord gegaan met het op borgtocht vrijlaten van Carlos Ghosn.

Ghosn heeft de gevangenis woensdagochtend verlaten.

De ex-topman van Renault, Nissan en Mitsubishi zit bijna vier maanden in de gevangenis. Hij werd op 19 november uit zijn privé-vliegtuig gehaald op verdenking van het verhullen van een groot deel van zijn inkomsten en misbruik van bedrijfsgelden. Om vrij te komen heeft hij wel rond de acht miljoen euro borg moeten storten. Bovendien moet hij er zo goed als zeker mee instemmen dat al zijn telefoon- en mailverkeer wordt ‘afgeluisterd’. Wanneer Ghosn uiteindelijk berecht zal worden is nog niet vastgesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Carlos Ghosn op borgtocht vrijgelaten maar nog niet uit de cel - Automobielmanagement.nl

Carlos Ghosn op borgtocht vrijgelaten maar nog niet uit de cel

Een rechtbank in Tokio is akkoord gegaan met het op borgtocht vrijlaten van Carlos Ghosn.

Ghosn heeft de gevangenis woensdagochtend verlaten.

De ex-topman van Renault, Nissan en Mitsubishi zit bijna vier maanden in de gevangenis. Hij werd op 19 november uit zijn privé-vliegtuig gehaald op verdenking van het verhullen van een groot deel van zijn inkomsten en misbruik van bedrijfsgelden. Om vrij te komen heeft hij wel rond de acht miljoen euro borg moeten storten. Bovendien moet hij er zo goed als zeker mee instemmen dat al zijn telefoon- en mailverkeer wordt ‘afgeluisterd’. Wanneer Ghosn uiteindelijk berecht zal worden is nog niet vastgesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding