Born kan Britse Mini-productie mogelijk overnemen

BMW speelt met de gedachte om de productie van de Mini in het Britse Oxford helemaal over te hevelen naar VDL Nedcar in Born. Dat is een optie als de aan- en afvoer van auto’s en onderdelen bij de Britse fabriek door een harde Brexit te ingewikkeld en te duur zou worden.

BMW heeft echter nog geen enkel besluit in die richting genomen, vooral omdat nog altijd niet duidelijk is wat voor soort Brexit er eind deze maand zal komen.

VDL Nedcar bouwt in Born in opdracht van BMW al de Mini Countryman en de Cabrio. Moederbedrijf VDL deelde eerder mee dat de productie van die auto’s dit jaar op een veel lager niveau zal liggen dan in de voorafgaande jaren. De kans lijkt nu echter aanwezig dat VDL Nedcar er een bulk aan productie bij krijgt.

Peter Schwarzenbauer, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de merken BMW en Mini, heeft rond de Autoshow van Genève verteld bij een no-deal Brexit te overwegen de assemblage van de Mini naar Nederland te halen omdat BMW daar al een fabriek heeft. ‘’Een no-deal Brexit zou een zware last zijn voor het merk Mini. Als we dat zouden krijgen, wat het worst-case scenario is, dat zullen we moeten nadenken wat voor ons het beste is op de langere termijn. Dat vormt een groot gevaar voor Mini.’’ De Mini-fabriek in Oxford is al 110 jaar in bedrijf en biedt momenteel werk aan 4.500 mensen. Schwarzenbauer uitte eveneens twijfels over de toekomst van de motorenfabriek van BMW in Hams Hall. Voor die productie wordt een alternatief in Oostenrijk overwogen. Eerder deelde Honda mee haar Britse fabriek in Swindon over twee jaar te sluiten waarmee 3.500 directe banen verloren dreigen te gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Born kan Britse Mini-productie mogelijk overnemen - Automobielmanagement.nl

Born kan Britse Mini-productie mogelijk overnemen

BMW speelt met de gedachte om de productie van de Mini in het Britse Oxford helemaal over te hevelen naar VDL Nedcar in Born. Dat is een optie als de aan- en afvoer van auto’s en onderdelen bij de Britse fabriek door een harde Brexit te ingewikkeld en te duur zou worden.

BMW heeft echter nog geen enkel besluit in die richting genomen, vooral omdat nog altijd niet duidelijk is wat voor soort Brexit er eind deze maand zal komen.

VDL Nedcar bouwt in Born in opdracht van BMW al de Mini Countryman en de Cabrio. Moederbedrijf VDL deelde eerder mee dat de productie van die auto’s dit jaar op een veel lager niveau zal liggen dan in de voorafgaande jaren. De kans lijkt nu echter aanwezig dat VDL Nedcar er een bulk aan productie bij krijgt.

Peter Schwarzenbauer, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de merken BMW en Mini, heeft rond de Autoshow van Genève verteld bij een no-deal Brexit te overwegen de assemblage van de Mini naar Nederland te halen omdat BMW daar al een fabriek heeft. ‘’Een no-deal Brexit zou een zware last zijn voor het merk Mini. Als we dat zouden krijgen, wat het worst-case scenario is, dat zullen we moeten nadenken wat voor ons het beste is op de langere termijn. Dat vormt een groot gevaar voor Mini.’’ De Mini-fabriek in Oxford is al 110 jaar in bedrijf en biedt momenteel werk aan 4.500 mensen. Schwarzenbauer uitte eveneens twijfels over de toekomst van de motorenfabriek van BMW in Hams Hall. Voor die productie wordt een alternatief in Oostenrijk overwogen. Eerder deelde Honda mee haar Britse fabriek in Swindon over twee jaar te sluiten waarmee 3.500 directe banen verloren dreigen te gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding