Italianen kopen oer-Britse Morgan

De oer-Britse sportwagenbouwer Morgan valt grotendeels in Italiaanse handen. Investeringsmaatschappij Investindustrial neemt voor een niet nader genoemd bedrag een meerderheidsbelang in Morgan.

De gelijknamige oprichtersfamilie houdt dan nog wel een minderheid van de aandelen in bezit. Investindustrial hoopt de deal in april af te ronden. Investindustrial bracht eind vorig jaar een andere Britse icoon, Aston Martin Lagonda, naar de effectenbeurs. In de transportsector is de investeerder ook eigenaar van één van de grootste leveranciers van ambulancediensten in Europa.

De nieuwe aanwinst, het 110 jaar bestaande Britse sportwagenmerk, draaide vorig jaar een omzet van 39 miljoen euro met een nettowinst van 3,7 miljoen. Morgan wist wereldwijd bijna 700 handgebouwde auto’s te verkopen. Die zijn vooral in het bezit van leden van de meer dan 50 Morgan-clubs die er in de wereld bestaan.

Investindustrial zal Morgan in staat stellen de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen. Ook wordt het wereldwijde distributienetwerk verder uitgebreid en moet de merkbekendheid vergroot worden met een reeks evenementen. CEO Steve Morris: “De toekomst ziet er prima uit voor Morgan. We hebben twee recordjaren achter de rug. We hebben een volledig nieuwe architectuur en aandrijving en hebben met de nieuwe Plus Six net de meest capabele Morgan ooit gelanceerd. Nu hebben we de best denkbare eigenaar en partner om de business naar een volgend niveau te tillen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Italianen kopen oer-Britse Morgan - Automobielmanagement.nl

Italianen kopen oer-Britse Morgan

De oer-Britse sportwagenbouwer Morgan valt grotendeels in Italiaanse handen. Investeringsmaatschappij Investindustrial neemt voor een niet nader genoemd bedrag een meerderheidsbelang in Morgan.

De gelijknamige oprichtersfamilie houdt dan nog wel een minderheid van de aandelen in bezit. Investindustrial hoopt de deal in april af te ronden. Investindustrial bracht eind vorig jaar een andere Britse icoon, Aston Martin Lagonda, naar de effectenbeurs. In de transportsector is de investeerder ook eigenaar van één van de grootste leveranciers van ambulancediensten in Europa.

De nieuwe aanwinst, het 110 jaar bestaande Britse sportwagenmerk, draaide vorig jaar een omzet van 39 miljoen euro met een nettowinst van 3,7 miljoen. Morgan wist wereldwijd bijna 700 handgebouwde auto’s te verkopen. Die zijn vooral in het bezit van leden van de meer dan 50 Morgan-clubs die er in de wereld bestaan.

Investindustrial zal Morgan in staat stellen de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen. Ook wordt het wereldwijde distributienetwerk verder uitgebreid en moet de merkbekendheid vergroot worden met een reeks evenementen. CEO Steve Morris: “De toekomst ziet er prima uit voor Morgan. We hebben twee recordjaren achter de rug. We hebben een volledig nieuwe architectuur en aandrijving en hebben met de nieuwe Plus Six net de meest capabele Morgan ooit gelanceerd. Nu hebben we de best denkbare eigenaar en partner om de business naar een volgend niveau te tillen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding