Jo-jo beleid bij Tesla: winkels blijven open, auto’s duurder

Kondigde Tesla nog geen twee weken geleden aan al haar showroom-winkels te sluiten en de auto’s aanzienlijk goedkoper te maken, nu wordt dat grotendeels weer teruggedraaid.

Een groot aantal winkels blijft toch open en om de daardoor veroorzaakte hogere kosten te compenseren worden duurdere varianten van Model S, Model X maar ook van Model 3 duurder in plaats van goedkoper.

‘’Het voornemen om meer winkels open te houden komt na een twee weken lange evaluatie van elke afzonderlijke vestiging. Daaruit is gebleken dat we aanzienlijk meer winkels open zullen houden dan we oorspronkelijk van plan waren,’’ aldus Tesla. Eén op de tien winkels is inmiddels al dicht ‘maar die hadden we sowieso gesloten’. De EV-fabrikant wil wel vasthouden aan het plan auto’s online te verkopen maar daar zijn nu wel uitzonderingen op. ‘’In de showroom kunnen onze mensen de klanten helpen bij het per mobiel bestellen van hun auto. Er staan echter wel een paar auto’s voor mensen die er onmiddellijk één mee willen nemen.’’ Tesla heeft tot nu toe geen verdere toelichting gegeven op de ommezwaai.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jo-jo beleid bij Tesla: winkels blijven open, auto’s duurder - Automobielmanagement.nl

Jo-jo beleid bij Tesla: winkels blijven open, auto’s duurder

Kondigde Tesla nog geen twee weken geleden aan al haar showroom-winkels te sluiten en de auto’s aanzienlijk goedkoper te maken, nu wordt dat grotendeels weer teruggedraaid.

Een groot aantal winkels blijft toch open en om de daardoor veroorzaakte hogere kosten te compenseren worden duurdere varianten van Model S, Model X maar ook van Model 3 duurder in plaats van goedkoper.

‘’Het voornemen om meer winkels open te houden komt na een twee weken lange evaluatie van elke afzonderlijke vestiging. Daaruit is gebleken dat we aanzienlijk meer winkels open zullen houden dan we oorspronkelijk van plan waren,’’ aldus Tesla. Eén op de tien winkels is inmiddels al dicht ‘maar die hadden we sowieso gesloten’. De EV-fabrikant wil wel vasthouden aan het plan auto’s online te verkopen maar daar zijn nu wel uitzonderingen op. ‘’In de showroom kunnen onze mensen de klanten helpen bij het per mobiel bestellen van hun auto. Er staan echter wel een paar auto’s voor mensen die er onmiddellijk één mee willen nemen.’’ Tesla heeft tot nu toe geen verdere toelichting gegeven op de ommezwaai.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding