De alliantie krijgt een nieuwe ‘operationele raad’ met als voorzitter de nieuwe bestuursvoorzitter van Renault Jean-Dominique Senard. Ook Thiery Bolloré, CEO van Renault, Hiroto Saikawa, CEO van Nissan en Osamu Masuko, CEO van Mitsubishi, gaan deel uitmaken van het nieuwe alliantie-bestuur. Het viertal heeft de nieuwe structuur persoonlijk toegelicht tijdens een persconferentie in Tokio. Daarbij is benadrukt dat de besturen van de partners ‘de grootste waardering hebben voor de forse bijdrage die de alliantie biedt aan de prestaties van de afzonderlijke bedrijven’.

“Het nieuwe bestuursorgaan wordt belast met de operationele coördinatie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi en zal nieuwe initiatieven nemen om waarde te creëren voor hun aandeelhouders en werknemers. De beslissingen die in de raad worden genomen zijn gebaseerd op consensus en versterken de win-win situatie van de alliantie,” aldus een verklaring. Het alliantie-bestuur is van plan elke maand bijeen te komen in Parijs of Tokio en de partners verder regelmatig op de hoogte te houden van de activiteiten. Onder de raad komen ook een aantal commissies met aparte taken. Aan de éénhoofdige leiding in het tijdperk Ghosn komt daarmee nadrukkelijk een einde.