Infiniti verdwijnt uit West-Europa

Nissan trekt het luxemerk Infiniti volgend jaar terug uit West-Europa. De productie van de Infiniti Q30 en QX30 in de Britse fabriek in Sunderland, die daar voor de wereldmarkt worden gebouwd, zal ook worden stopgezet.

De plannen passen in de strategie van Nissan om zich steeds meer te concentreren op de twee grootste automarkten in de wereld, China en de Verenigde Staten.

‘’West-Europa is de meest uitdagende en concurrerende regio voor premium auto’s,’’ zegt woordvoerder Trevor Hale van Infiniti. Vorig jaar verkocht het merk in Europa niet meer dan 5.800 auto’s, een halvering vergeleken met 2017. Op de merkenlijst van autokoepel Acea worden de cijfers van Infiniti alleen maar vermeld bij ‘overig’.

Nissan zal proberen de door het vertrek gedupeerde werknemers in Sunderland maar ook bij dealers elders in het bedrijf onder te brengen. De Japanse autofabrikant heeft al eerder meegedeeld dat de Britse fabriek ook niet de nieuwe X-Trail mag bouwen, zoals wel was toegezegd. Uit cijfers van Nissan blijkt dat de productie in Europa de laatste maanden al voortdurend terugloopt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Infiniti verdwijnt uit West-Europa - Automobielmanagement.nl

Infiniti verdwijnt uit West-Europa

Nissan trekt het luxemerk Infiniti volgend jaar terug uit West-Europa. De productie van de Infiniti Q30 en QX30 in de Britse fabriek in Sunderland, die daar voor de wereldmarkt worden gebouwd, zal ook worden stopgezet.

De plannen passen in de strategie van Nissan om zich steeds meer te concentreren op de twee grootste automarkten in de wereld, China en de Verenigde Staten.

‘’West-Europa is de meest uitdagende en concurrerende regio voor premium auto’s,’’ zegt woordvoerder Trevor Hale van Infiniti. Vorig jaar verkocht het merk in Europa niet meer dan 5.800 auto’s, een halvering vergeleken met 2017. Op de merkenlijst van autokoepel Acea worden de cijfers van Infiniti alleen maar vermeld bij ‘overig’.

Nissan zal proberen de door het vertrek gedupeerde werknemers in Sunderland maar ook bij dealers elders in het bedrijf onder te brengen. De Japanse autofabrikant heeft al eerder meegedeeld dat de Britse fabriek ook niet de nieuwe X-Trail mag bouwen, zoals wel was toegezegd. Uit cijfers van Nissan blijkt dat de productie in Europa de laatste maanden al voortdurend terugloopt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding