Volkswagen stelt beursgang vrachtwagentak Traton uit

Volkswagen heeft de beursgang van Traton, de dochteronderneming voor de vrachtwagenmerken MAN en Scania, uitgesteld. VW Groep vreest dat de moeilijke marktomstandigheden leiden tot een lagere waardering voor Traton dan was ingeschat.

Volkswagen stelt beursgang vrachtwagentak uit

‘’In de huidige marktomgeving heeft Volkswagen besloten voorlopig niet door te gaan met de voorbereidingen voor een beursgang (IPO) van Traton,’’ heeft financieel directeur Frank Witter (foto) meegedeeld. Analisten noemen het daarbij opmerkelijk dat de aankondiging precies een dag na de presentatie van de toekomstplannen voor de hele groep komt. Volgens Witter staat een beursgang echter nog wel op de kaart en is er geen sprake van afstel. Traton is vorig jaar juist op eigen benen gezet om het apart naar de beurs te kunnen brengen.

Met het uitstel loopt de Duitse autogroep miljarden aan opbrengsten mis die het goed had kunnen gebruiken voor de enorme investeringen in elektrische auto’s en autonoom rijden. De beurswaarde van Traton werd tot nu toe geschat op 25 tot 30 miljard euro waarbij Volkswagen Groep voor zeker zes miljard euro aandelen zou verkopen.

Eerder al liet Geely weten dat het de beursgang van haar dochter Volvo Cars eveneens in de ijskast heeft gezet. In hetzelfde kader is de beursgang van Aston Martin vorig jaar teleurstellend verlopen. Het besluit van VW doet ook twijfels rijzen over een soortgelijke stap voor de vrachtwagendivisie van Daimler. Dat bedrijf is eveneens gesplitst om aparte onderdelen verdere zelfstandigheid te geven.

Volkswagen stelt beursgang vrachtwagentak Traton uit - Automobielmanagement.nl

Volkswagen stelt beursgang vrachtwagentak Traton uit

Volkswagen heeft de beursgang van Traton, de dochteronderneming voor de vrachtwagenmerken MAN en Scania, uitgesteld. VW Groep vreest dat de moeilijke marktomstandigheden leiden tot een lagere waardering voor Traton dan was ingeschat.

Volkswagen stelt beursgang vrachtwagentak uit

‘’In de huidige marktomgeving heeft Volkswagen besloten voorlopig niet door te gaan met de voorbereidingen voor een beursgang (IPO) van Traton,’’ heeft financieel directeur Frank Witter (foto) meegedeeld. Analisten noemen het daarbij opmerkelijk dat de aankondiging precies een dag na de presentatie van de toekomstplannen voor de hele groep komt. Volgens Witter staat een beursgang echter nog wel op de kaart en is er geen sprake van afstel. Traton is vorig jaar juist op eigen benen gezet om het apart naar de beurs te kunnen brengen.

Met het uitstel loopt de Duitse autogroep miljarden aan opbrengsten mis die het goed had kunnen gebruiken voor de enorme investeringen in elektrische auto’s en autonoom rijden. De beurswaarde van Traton werd tot nu toe geschat op 25 tot 30 miljard euro waarbij Volkswagen Groep voor zeker zes miljard euro aandelen zou verkopen.

Eerder al liet Geely weten dat het de beursgang van haar dochter Volvo Cars eveneens in de ijskast heeft gezet. In hetzelfde kader is de beursgang van Aston Martin vorig jaar teleurstellend verlopen. Het besluit van VW doet ook twijfels rijzen over een soortgelijke stap voor de vrachtwagendivisie van Daimler. Dat bedrijf is eveneens gesplitst om aparte onderdelen verdere zelfstandigheid te geven.