De Nederlandse dochter van de Amerikaanse vrachtautofabrikant Paccar verkocht met 58.000 exemplaren een kleine 8.000 vrachtwagens meer dan in 2017. DAF profiteerde vorig jaar van een groeiende economie, waardoor de vraag naar vrachtwagens vanuit de transportsector sterk toenam. Ook werden meer onderdelen voor die trucks verkocht. De afgelopen weken heeft de truckfabrikant overigens voor het eerst sinds jaren weer last van enige tegenwind. Om die reden wordt de productie vanaf eind april voor het eerst in tijden wat teruggedraaid.

DAF is nog steeds grotendeels afhankelijk van Europa waar het vorig jaar bijna 50.000 voertuigen verkocht. Paccar liet eerder in het jaarverslag al weten dat het Europese marktaandeel van DAF steeg daardoor van 15,3 naar 16 procent. Om aan de grote vraag te voldoen nam het aantal medewerkers van DAF toe met 800 naar 9.350.