DAF Trucks weet winst over 2018 fors op te voeren

DAF Trucks heeft vorig jaar de winst weten op te voeren met 41 procent naar 385 miljoen euro. De omzet ging met een half miljard omhoog naar een recordbedrag van 5,6 miljard euro.

De Nederlandse dochter van de Amerikaanse vrachtautofabrikant Paccar verkocht met 58.000 exemplaren een kleine 8.000 vrachtwagens meer dan in 2017. DAF profiteerde vorig jaar van een groeiende economie, waardoor de vraag naar vrachtwagens vanuit de transportsector sterk toenam. Ook werden meer onderdelen voor die trucks verkocht. De afgelopen weken heeft de truckfabrikant overigens voor het eerst sinds jaren weer last van enige tegenwind. Om die reden wordt de productie vanaf eind april voor het eerst in tijden wat teruggedraaid.

DAF is nog steeds grotendeels afhankelijk van Europa waar het vorig jaar bijna 50.000 voertuigen verkocht. Paccar liet eerder in het jaarverslag al weten dat het Europese marktaandeel van DAF steeg daardoor van 15,3 naar 16 procent. Om aan de grote vraag te voldoen nam het aantal medewerkers van DAF toe met 800 naar 9.350.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

DAF Trucks weet winst over 2018 fors op te voeren - Automobielmanagement.nl

DAF Trucks weet winst over 2018 fors op te voeren

DAF Trucks heeft vorig jaar de winst weten op te voeren met 41 procent naar 385 miljoen euro. De omzet ging met een half miljard omhoog naar een recordbedrag van 5,6 miljard euro.

De Nederlandse dochter van de Amerikaanse vrachtautofabrikant Paccar verkocht met 58.000 exemplaren een kleine 8.000 vrachtwagens meer dan in 2017. DAF profiteerde vorig jaar van een groeiende economie, waardoor de vraag naar vrachtwagens vanuit de transportsector sterk toenam. Ook werden meer onderdelen voor die trucks verkocht. De afgelopen weken heeft de truckfabrikant overigens voor het eerst sinds jaren weer last van enige tegenwind. Om die reden wordt de productie vanaf eind april voor het eerst in tijden wat teruggedraaid.

DAF is nog steeds grotendeels afhankelijk van Europa waar het vorig jaar bijna 50.000 voertuigen verkocht. Paccar liet eerder in het jaarverslag al weten dat het Europese marktaandeel van DAF steeg daardoor van 15,3 naar 16 procent. Om aan de grote vraag te voldoen nam het aantal medewerkers van DAF toe met 800 naar 9.350.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding