Werknemers Porsche vangen 9.700 euro bonus

Porsche geeft al haar 25.000 vaste werknemers over 2018 een winstuitkering. Daarvan wordt 9.000 euro overgemaakt en 700 euro als extra bijdrage in het pensioenfonds gestort.

De bonus is nog net iets hoger dan de 9.656 euro die de Porsche-werknemers over 2017 ontvingen. “Het jaar 2018 was buitengewoon veeleisend. Het heeft een grote belasting gelegd op onze mensen. Toch is het ons gelukt om de hoge omzet, winst en afleveringen van het voorafgaande jaar te overtreffen en vele oogverblindende voertuigen te produceren,” zegt topman Oliver Blume. Voorzitter Werner Weresch van de OR ziet in de winstuitkering ‘een erkenning voor de gezamenlijke prestaties van de hele onderneming’.

Porsche realiseerde vorig jaar een omzetgroei van 10 procent naar 25,8 miljard euro. De operationele winst kwam met 4,3 miljard vier procent hoger uit. Ook het aantal afgeleverde voertuigen steeg met vier procent naar 256.255 exemplaren. Om dat alles te realiseren nam het aantal arbeidsplaatsen met negen procent toe naar 32.325.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Werknemers Porsche vangen 9.700 euro bonus - Automobielmanagement.nl

Werknemers Porsche vangen 9.700 euro bonus

Porsche geeft al haar 25.000 vaste werknemers over 2018 een winstuitkering. Daarvan wordt 9.000 euro overgemaakt en 700 euro als extra bijdrage in het pensioenfonds gestort.

De bonus is nog net iets hoger dan de 9.656 euro die de Porsche-werknemers over 2017 ontvingen. “Het jaar 2018 was buitengewoon veeleisend. Het heeft een grote belasting gelegd op onze mensen. Toch is het ons gelukt om de hoge omzet, winst en afleveringen van het voorafgaande jaar te overtreffen en vele oogverblindende voertuigen te produceren,” zegt topman Oliver Blume. Voorzitter Werner Weresch van de OR ziet in de winstuitkering ‘een erkenning voor de gezamenlijke prestaties van de hele onderneming’.

Porsche realiseerde vorig jaar een omzetgroei van 10 procent naar 25,8 miljard euro. De operationele winst kwam met 4,3 miljard vier procent hoger uit. Ook het aantal afgeleverde voertuigen steeg met vier procent naar 256.255 exemplaren. Om dat alles te realiseren nam het aantal arbeidsplaatsen met negen procent toe naar 32.325.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding