Europese autohuur-prijzen worden duidelijker

Alle grote Europese autoverhuurders gaan hun prijzen duidelijker maken voor de consument en daardoor ook beter vergelijkbaar maken. Dat betekent vooral dat alle aanvullende kosten, zoals extra heffingen voor ophalen of brengen op een vliegveld, voor jongere huurders of voor aftanken, in de eindprijs worden opgenomen en niet meer als supplement verborgen zijn.

Ook wordt beter uitgelegd welke optionele extra’s er zijn, zoals voor het eigen risico voor de verzekering, en wat die dan kosten. De autoverhuurders gaan er tevens voor zorgen dat hun voorwaarden beter vergelijkbaar worden en overal in de landstaal beschikbaar zijn.

Dat heeft de Europese Commissie meegedeeld na overleg met alle grote spelers op de autoverhuurmarkt. Enterprise en Sixt hebben hun websites, voorwaarden en dergelijke inmiddels aangepast aan de Europese eisen, Avis zal dat uiterlijk in mei doen, Europcar volgt een maand later terwijl Hertz de vereiste verwijzingen pas begin volgend jaar denkt te kunnen doorvoeren. “Dankzij onze inspanningen krijg je geen onverwachte verrassingen meer bij de balie als je een auto hebt gehuurd. Het is erg frustrerend om bij het begin van je vakantie extra kosten te moeten betalen en ingewikkelde contracten te moeten lezen. Ik wil dat de Europese consumenten optimaal van hun vakantie kunnen genieten zonder bang te zijn voor vervelende verrassingen in de eindrekening voor een gehuurde auto,” zegt commissaris voor consumentenzaken Věra Jourová. Zij waarschuwt wel dat zowel de Commissie als de nationale consumentenorganisaties de verdere uitvoering van de afspraken nauwgezet in de gaten zullen houden. “Als dat niet het geval blijkt, dan kunnen de autoriteiten maatregelen ter handhaving opleggen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese autohuur-prijzen worden duidelijker - Automobielmanagement.nl

Europese autohuur-prijzen worden duidelijker

Alle grote Europese autoverhuurders gaan hun prijzen duidelijker maken voor de consument en daardoor ook beter vergelijkbaar maken. Dat betekent vooral dat alle aanvullende kosten, zoals extra heffingen voor ophalen of brengen op een vliegveld, voor jongere huurders of voor aftanken, in de eindprijs worden opgenomen en niet meer als supplement verborgen zijn.

Ook wordt beter uitgelegd welke optionele extra’s er zijn, zoals voor het eigen risico voor de verzekering, en wat die dan kosten. De autoverhuurders gaan er tevens voor zorgen dat hun voorwaarden beter vergelijkbaar worden en overal in de landstaal beschikbaar zijn.

Dat heeft de Europese Commissie meegedeeld na overleg met alle grote spelers op de autoverhuurmarkt. Enterprise en Sixt hebben hun websites, voorwaarden en dergelijke inmiddels aangepast aan de Europese eisen, Avis zal dat uiterlijk in mei doen, Europcar volgt een maand later terwijl Hertz de vereiste verwijzingen pas begin volgend jaar denkt te kunnen doorvoeren. “Dankzij onze inspanningen krijg je geen onverwachte verrassingen meer bij de balie als je een auto hebt gehuurd. Het is erg frustrerend om bij het begin van je vakantie extra kosten te moeten betalen en ingewikkelde contracten te moeten lezen. Ik wil dat de Europese consumenten optimaal van hun vakantie kunnen genieten zonder bang te zijn voor vervelende verrassingen in de eindrekening voor een gehuurde auto,” zegt commissaris voor consumentenzaken Věra Jourová. Zij waarschuwt wel dat zowel de Commissie als de nationale consumentenorganisaties de verdere uitvoering van de afspraken nauwgezet in de gaten zullen houden. “Als dat niet het geval blijkt, dan kunnen de autoriteiten maatregelen ter handhaving opleggen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding