Tavares strijkt 7,6 miljoen euro op over 2018

Topman Carlos Tavares van PSA strijkt over 2018 in totaal 7,6 miljoen euro op. Dat is 14 procent meer dan in 2017, een beloning voor de prima prestaties die hij met zijn bedrijf heeft neergezet.

Tavares’ beloningspakket over 2018 bestaat uit 5,24 miljoen euro aan salaris, vergeleken met 4,707 miljoen een jaar eerder, aangevuld met 130.000 aandelen die nog eens 2,4 miljoen euro waard zijn.

Overigens vangen de werknemers van PSA als prestatiebeloning 3.810 euro de man, bruto. PSA heeft vorig jaar de nettowinst met 47 procent weten op te voeren naar een recordbedrag van 2,83 miljard euro. De omzet steeg met 19 procent naar 74,03 miljard, wat wel voor een deel te danken was aan de overname van Opel/Vauxhall die in 2018 voor het eerst het hele jaar meetelde. Tavares wordt er bovendien voor geprezen dat hij die Duits/Britse aanwinst na jaren verlies binnen korte tijd weer winstgevend heeft weten te maken. De laatste tijd duiken steeds meer berichten op dat hij nu al weer aast op een nieuwe overname waarbij onder meer Fiat Chrysler maar ook Jaguar Land Rover als kandidaten worden genoemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tavares strijkt 7,6 miljoen euro op over 2018 - Automobielmanagement.nl

Tavares strijkt 7,6 miljoen euro op over 2018

Topman Carlos Tavares van PSA strijkt over 2018 in totaal 7,6 miljoen euro op. Dat is 14 procent meer dan in 2017, een beloning voor de prima prestaties die hij met zijn bedrijf heeft neergezet.

Tavares’ beloningspakket over 2018 bestaat uit 5,24 miljoen euro aan salaris, vergeleken met 4,707 miljoen een jaar eerder, aangevuld met 130.000 aandelen die nog eens 2,4 miljoen euro waard zijn.

Overigens vangen de werknemers van PSA als prestatiebeloning 3.810 euro de man, bruto. PSA heeft vorig jaar de nettowinst met 47 procent weten op te voeren naar een recordbedrag van 2,83 miljard euro. De omzet steeg met 19 procent naar 74,03 miljard, wat wel voor een deel te danken was aan de overname van Opel/Vauxhall die in 2018 voor het eerst het hele jaar meetelde. Tavares wordt er bovendien voor geprezen dat hij die Duits/Britse aanwinst na jaren verlies binnen korte tijd weer winstgevend heeft weten te maken. De laatste tijd duiken steeds meer berichten op dat hij nu al weer aast op een nieuwe overname waarbij onder meer Fiat Chrysler maar ook Jaguar Land Rover als kandidaten worden genoemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding