BMW zou Britse Honda-fabriek over willen nemen

BMW zou de autofabriek van Honda in het Engelse Swindon, die in 2021 moet sluiten, over willen nemen. Ook andere autobedrijven hebben interesse in de kant-en-klare fabriek waar ze zo met de productie zouden kunnen beginnen.

In de fabriek van Honda werken op dit moment 3.500 medewerkers aan onder meer de Civic. Zij hielden dit weekend samen met enkele honderden sympathisanten een demonstratie door Swindon om te pleiten voor behoud van ‘hun’ fabriek. BMW zou daar al eens uitgebreid hebben rondgekeken om de kijken of de installaties en machines geschikt zouden zijn. De Duitse groep heeft in Swindon zelf al een plaatwerkerij die momenteel net wordt uitgebreid terwijl de Mini-fabriek in Oxford ook niet al te ver weg staat.

Voorwaarde is wel dat er nu eindelijk eens duidelijkheid komt over Brexit en over de toekomstige relatie tussen Groot-Brittannië en de rest van de Europese Unie. Op dit moment heerst op dat gebied een complete chaos nu het parlement in Londen voor de derde keer een ‘deal’ met de EU heeft weggestemd. Het meest waarschijnlijke scenario is dat er op de uitgestelde datum van 12 april een harde Brexit komt die zeker de autofabrikanten zwaar zal treffen. ‘’Dit betekent weer langere onzekerheid, meer verstoringen en een toenemend risico dat niemand hier meer wil investeren. No-deal zou ons naar de ondergang leiden,’’ aldus een sombere directeur van de Society of Motor Manufacturers and Traders Mike Hawes in een eerste reactie. BMW’s directeur productie Oliver Zipse heeft onlangs echter wel gezegd dat zo’n no-deal Brexit niet direct zou leiden tot het vertrek van zijn bedrijf. ‘’Daar is heel wat meer voor nodig,’’ aldus Zipse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW zou Britse Honda-fabriek over willen nemen - Automobielmanagement.nl

BMW zou Britse Honda-fabriek over willen nemen

BMW zou de autofabriek van Honda in het Engelse Swindon, die in 2021 moet sluiten, over willen nemen. Ook andere autobedrijven hebben interesse in de kant-en-klare fabriek waar ze zo met de productie zouden kunnen beginnen.

In de fabriek van Honda werken op dit moment 3.500 medewerkers aan onder meer de Civic. Zij hielden dit weekend samen met enkele honderden sympathisanten een demonstratie door Swindon om te pleiten voor behoud van ‘hun’ fabriek. BMW zou daar al eens uitgebreid hebben rondgekeken om de kijken of de installaties en machines geschikt zouden zijn. De Duitse groep heeft in Swindon zelf al een plaatwerkerij die momenteel net wordt uitgebreid terwijl de Mini-fabriek in Oxford ook niet al te ver weg staat.

Voorwaarde is wel dat er nu eindelijk eens duidelijkheid komt over Brexit en over de toekomstige relatie tussen Groot-Brittannië en de rest van de Europese Unie. Op dit moment heerst op dat gebied een complete chaos nu het parlement in Londen voor de derde keer een ‘deal’ met de EU heeft weggestemd. Het meest waarschijnlijke scenario is dat er op de uitgestelde datum van 12 april een harde Brexit komt die zeker de autofabrikanten zwaar zal treffen. ‘’Dit betekent weer langere onzekerheid, meer verstoringen en een toenemend risico dat niemand hier meer wil investeren. No-deal zou ons naar de ondergang leiden,’’ aldus een sombere directeur van de Society of Motor Manufacturers and Traders Mike Hawes in een eerste reactie. BMW’s directeur productie Oliver Zipse heeft onlangs echter wel gezegd dat zo’n no-deal Brexit niet direct zou leiden tot het vertrek van zijn bedrijf. ‘’Daar is heel wat meer voor nodig,’’ aldus Zipse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding