Britse Halfords maakt er een potje van, bijna 50.000 euro boete

Een vestiging van het Britse Halfords in Stratford-upon-Avon moet een boete betalen van omgerekend 48.000 euro nadat monteurs bij een te repareren Volkswagen Passat elf gebreken over het hoofd hadden gezien.

Britse Halfords maakt er een potje van, bijna 50.000 euro boete

De auto had onder meer een lekkende schokdemper, een niet goed werkende accu, gespleten ruitenwisserbladen en een gescheurde aandrijfashoes die allemaal niet werden ontdekt laat staan gerepareerd. De monteurs waren daarnaast ook nog vergeten de remvloeistof bij te vullen of de te zachte banden op te pompen. De rekening liep desondanks op tot 250 euro.

De garage van Halfords – dat niets te maken heeft met het gelijknamige Nederlandse bedrijf – kreeg de boete na een undercover aankoop en onderzoek door de regionale keuringsdienst van waren. Die constateerde ook dat het servicecentrum niet de voorgeschreven testrit had gemaakt. Ondanks dat alles tekende een kwaliteitscontroleur zonder problemen de afleveringspapieren.

Het hoofdkantoor Halfords Autocentres kreeg een boete opgelegd van 33.000 euro en moest daarnaast ook 15.000 euro aan gerechts- en andere kosten betalen. Tijdens de rechtszaak gaf de advocaat van het garagebedrijf wel toe ‘dat onze monteurs het soms niet zo nauw nemen.’ De Britse warendienst controleert regelmatig onderhoudsgarages door auto’s zelf hier en daar te bewerken en dan te kijken of de monteurs de aangebrachte gebreken herkennen en verhelpen.

Britse Halfords maakt er een potje van, bijna 50.000 euro boete - Automobielmanagement.nl

Britse Halfords maakt er een potje van, bijna 50.000 euro boete

Een vestiging van het Britse Halfords in Stratford-upon-Avon moet een boete betalen van omgerekend 48.000 euro nadat monteurs bij een te repareren Volkswagen Passat elf gebreken over het hoofd hadden gezien.

Britse Halfords maakt er een potje van, bijna 50.000 euro boete

De auto had onder meer een lekkende schokdemper, een niet goed werkende accu, gespleten ruitenwisserbladen en een gescheurde aandrijfashoes die allemaal niet werden ontdekt laat staan gerepareerd. De monteurs waren daarnaast ook nog vergeten de remvloeistof bij te vullen of de te zachte banden op te pompen. De rekening liep desondanks op tot 250 euro.

De garage van Halfords – dat niets te maken heeft met het gelijknamige Nederlandse bedrijf – kreeg de boete na een undercover aankoop en onderzoek door de regionale keuringsdienst van waren. Die constateerde ook dat het servicecentrum niet de voorgeschreven testrit had gemaakt. Ondanks dat alles tekende een kwaliteitscontroleur zonder problemen de afleveringspapieren.

Het hoofdkantoor Halfords Autocentres kreeg een boete opgelegd van 33.000 euro en moest daarnaast ook 15.000 euro aan gerechts- en andere kosten betalen. Tijdens de rechtszaak gaf de advocaat van het garagebedrijf wel toe ‘dat onze monteurs het soms niet zo nauw nemen.’ De Britse warendienst controleert regelmatig onderhoudsgarages door auto’s zelf hier en daar te bewerken en dan te kijken of de monteurs de aangebrachte gebreken herkennen en verhelpen.