Carlos Ghosn vloog rond met drie ‘private jets’

De gevallen autobaas Carlos Ghosn kon gebruik maken van drie privé vliegtuigen waarvan Renault het bestaan niet wist.

Ghosn zou daarnaast ook via geheime bankrekeningen die hij zelf beheerde enkele tientallen miljoenen hebben overgemaakt naar Suhail Bawhan Automobiles, de Renault dealer in Oman. Dat geld werd omschreven als ‘marketing uitgaven’ maar was vermoedelijk bedoeld om schulden die hij privé had gemaakt af te betalen. Renault heeft die laatste beschuldiging inmiddels doorgegeven aan de Franse justitie. Partner Nissan had ook al melding gemaakt van soortgelijke geldstromen richting Oman. Ghosn is er al eerder van beschuldigd zijn tweede bruiloft in het kasteel van Versailles door Renault betaald te laten hebben.

De Raad van Bestuur van Renault komt deze week bijeen voor een reguliere vergadering waar ook de nu pijnlijke beslissing over de beloning voor Ghosn over 2018 op de agenda staat. De bestuurders praten daarnaast ook over het hele dossier Ghosn en wat daarvoor conclusies uit getrokken kunnen worden voor de structuur van Renault.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Carlos Ghosn vloog rond met drie ‘private jets’ - Automobielmanagement.nl

Carlos Ghosn vloog rond met drie ‘private jets’

De gevallen autobaas Carlos Ghosn kon gebruik maken van drie privé vliegtuigen waarvan Renault het bestaan niet wist.

Ghosn zou daarnaast ook via geheime bankrekeningen die hij zelf beheerde enkele tientallen miljoenen hebben overgemaakt naar Suhail Bawhan Automobiles, de Renault dealer in Oman. Dat geld werd omschreven als ‘marketing uitgaven’ maar was vermoedelijk bedoeld om schulden die hij privé had gemaakt af te betalen. Renault heeft die laatste beschuldiging inmiddels doorgegeven aan de Franse justitie. Partner Nissan had ook al melding gemaakt van soortgelijke geldstromen richting Oman. Ghosn is er al eerder van beschuldigd zijn tweede bruiloft in het kasteel van Versailles door Renault betaald te laten hebben.

De Raad van Bestuur van Renault komt deze week bijeen voor een reguliere vergadering waar ook de nu pijnlijke beslissing over de beloning voor Ghosn over 2018 op de agenda staat. De bestuurders praten daarnaast ook over het hele dossier Ghosn en wat daarvoor conclusies uit getrokken kunnen worden voor de structuur van Renault.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding