PSA en FCA willen samen (elektrische) auto’s bouwen

PSA (Peugeot Citroën) en FCA (Fiat)  lijken inderdaad te kijken nauwe samenwerking, zoals al enige tijd wordt gesuggereerd. Concreet zou het in eerste instantie gaan om de ontwikkeling van een gezamenlijk ‘super-platform’ voor de bouw van personenauto’s, met name elektrische.

De onderhandelingen bevinden zich nog in een vroeg stadium maar toch zouden beide autobedrijven er naar streven nog dit eerste halfjaar spijkers met koppen te slaan. De CEO’s van beide bedrijven, Carlos Tavares van PSA en Mike Manley van FCA, hebben al enkele malen laten doorschemeren dat ze open staan voor nieuwe partners. Daarbij hebben ze tot nu toe echter niet de naam van elkaars bedrijven genoemd.

Persbureau Bloomberg meldt nu dat er daadwerkelijk gesprekken aan de gang zijn over een gezamenlijk super-platform om zo de hoge ontwikkelingskosten te kunnen delen. PSA en FCA hebben tot nu toe niet gereageerd op de berichten. Een samenwerking of zelfs alliantie zou aansluiten bij recente ontwikkelingen elders in de internationale autowereld. Zo kruipen BMW en Daimler steeds dichter tegen elkaar aan, in ieder geval bij de nieuwe mobiliteit maar naar verluidt ook bij het ontwerp en de bouw van nieuwe modellen, terwijl Ford en de Volkswagen Groep vorig jaar een alliantie zijn aangegaan die zich kan uitstrekken over alle mogelijke activiteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA en FCA willen samen (elektrische) auto’s bouwen - Automobielmanagement.nl

PSA en FCA willen samen (elektrische) auto’s bouwen

PSA (Peugeot Citroën) en FCA (Fiat)  lijken inderdaad te kijken nauwe samenwerking, zoals al enige tijd wordt gesuggereerd. Concreet zou het in eerste instantie gaan om de ontwikkeling van een gezamenlijk ‘super-platform’ voor de bouw van personenauto’s, met name elektrische.

De onderhandelingen bevinden zich nog in een vroeg stadium maar toch zouden beide autobedrijven er naar streven nog dit eerste halfjaar spijkers met koppen te slaan. De CEO’s van beide bedrijven, Carlos Tavares van PSA en Mike Manley van FCA, hebben al enkele malen laten doorschemeren dat ze open staan voor nieuwe partners. Daarbij hebben ze tot nu toe echter niet de naam van elkaars bedrijven genoemd.

Persbureau Bloomberg meldt nu dat er daadwerkelijk gesprekken aan de gang zijn over een gezamenlijk super-platform om zo de hoge ontwikkelingskosten te kunnen delen. PSA en FCA hebben tot nu toe niet gereageerd op de berichten. Een samenwerking of zelfs alliantie zou aansluiten bij recente ontwikkelingen elders in de internationale autowereld. Zo kruipen BMW en Daimler steeds dichter tegen elkaar aan, in ieder geval bij de nieuwe mobiliteit maar naar verluidt ook bij het ontwerp en de bouw van nieuwe modellen, terwijl Ford en de Volkswagen Groep vorig jaar een alliantie zijn aangegaan die zich kan uitstrekken over alle mogelijke activiteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding