De onderhandelingen bevinden zich nog in een vroeg stadium maar toch zouden beide autobedrijven er naar streven nog dit eerste halfjaar spijkers met koppen te slaan. De CEO’s van beide bedrijven, Carlos Tavares van PSA en Mike Manley van FCA, hebben al enkele malen laten doorschemeren dat ze open staan voor nieuwe partners. Daarbij hebben ze tot nu toe echter niet de naam van elkaars bedrijven genoemd.

Persbureau Bloomberg meldt nu dat er daadwerkelijk gesprekken aan de gang zijn over een gezamenlijk super-platform om zo de hoge ontwikkelingskosten te kunnen delen. PSA en FCA hebben tot nu toe niet gereageerd op de berichten. Een samenwerking of zelfs alliantie zou aansluiten bij recente ontwikkelingen elders in de internationale autowereld. Zo kruipen BMW en Daimler steeds dichter tegen elkaar aan, in ieder geval bij de nieuwe mobiliteit maar naar verluidt ook bij het ontwerp en de bouw van nieuwe modellen, terwijl Ford en de Volkswagen Groep vorig jaar een alliantie zijn aangegaan die zich kan uitstrekken over alle mogelijke activiteiten.