Britse tweedehands diesel flink duurder

De prijzen voor tweedehands dieselauto’s zitten in Groot-Brittannië nog altijd in de lift. Online handelaar Autorola meldt dat zo’n occasion in het eerste kwartaal gemiddeld 15.500 euro opbracht, dat is bijna zes procent meer dan een jaar eerder.

Die verkoopprijs is ook de hoogste sinds Autorola dat vier jaar geleden is gaan bijhouden. De verhandelde Britse diesels waren gemiddeld rond de drie jaar oud en hadden zo’n 45.000 kilometer op de klok.

Benzine-auto’s werden ook wel duurder maar daar bleef de stijging beperkt tot net twee procent naar 12.100 euro. In de loop van het eerste kwartaal is die prijsstijging ook verder afgezwakt. Een verhandelde benzinewagen had bij Autorola gemiddeld 28.000 kilometer op de teller. Het Britse platform meldt ook dat er een steeds grotere vraag is naar tweedehands elektrische of hybride auto’s. De gemiddelde prijs daarvan steeg met bijna 40 procent naar bijna 20.000 euro maar dat is grotendeels te danken aan het geringe aanbod en aan het feit dat er zo langzamerhand ook grotere auto’s werden aangeboden. EV’s die op de site van Autorola kwamen te staan hadden gemiddeld niet meer dan 15.200 kilometer gereden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse tweedehands diesel flink duurder - Automobielmanagement.nl

Britse tweedehands diesel flink duurder

De prijzen voor tweedehands dieselauto’s zitten in Groot-Brittannië nog altijd in de lift. Online handelaar Autorola meldt dat zo’n occasion in het eerste kwartaal gemiddeld 15.500 euro opbracht, dat is bijna zes procent meer dan een jaar eerder.

Die verkoopprijs is ook de hoogste sinds Autorola dat vier jaar geleden is gaan bijhouden. De verhandelde Britse diesels waren gemiddeld rond de drie jaar oud en hadden zo’n 45.000 kilometer op de klok.

Benzine-auto’s werden ook wel duurder maar daar bleef de stijging beperkt tot net twee procent naar 12.100 euro. In de loop van het eerste kwartaal is die prijsstijging ook verder afgezwakt. Een verhandelde benzinewagen had bij Autorola gemiddeld 28.000 kilometer op de teller. Het Britse platform meldt ook dat er een steeds grotere vraag is naar tweedehands elektrische of hybride auto’s. De gemiddelde prijs daarvan steeg met bijna 40 procent naar bijna 20.000 euro maar dat is grotendeels te danken aan het geringe aanbod en aan het feit dat er zo langzamerhand ook grotere auto’s werden aangeboden. EV’s die op de site van Autorola kwamen te staan hadden gemiddeld niet meer dan 15.200 kilometer gereden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding