Duitse auto-export valt verder terug

De Duitse autofabrikanten hebben in het eerste kwartaal 975.300 voertuigen naar het buitenland kunnen exporteren. Dat is tien procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Verband der Automobilindustrie.

Door die dalende buitenlandse afzet liep ook de productie in de Duitse fabrieken met tien procent terug naar 1.264.400 auto’s.

De binnenlandse vraag bleef met 880.200 verkochte auto’s wel op nagenoeg hetzelfde peil als in het eerste kwartaal van 2018 hoewel in de maand maart wel sprake was van een lichte daling met één procent. De Duitse thuismerken namen van die verkopen 607.500 nieuwe auto’s voor hun rekening. Uit de cijfers van het VDA blijkt verder dat de daling bij diesel op de Duitse nieuwmarkt wat tot stilstand gekomen lijkt want het aandeel van die brandstof steeg over het eerste kwartaal gezien van 32,3 procent vorig jaar naar 33,1 procent nu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse auto-export valt verder terug - Automobielmanagement.nl

Duitse auto-export valt verder terug

De Duitse autofabrikanten hebben in het eerste kwartaal 975.300 voertuigen naar het buitenland kunnen exporteren. Dat is tien procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Verband der Automobilindustrie.

Door die dalende buitenlandse afzet liep ook de productie in de Duitse fabrieken met tien procent terug naar 1.264.400 auto’s.

De binnenlandse vraag bleef met 880.200 verkochte auto’s wel op nagenoeg hetzelfde peil als in het eerste kwartaal van 2018 hoewel in de maand maart wel sprake was van een lichte daling met één procent. De Duitse thuismerken namen van die verkopen 607.500 nieuwe auto’s voor hun rekening. Uit de cijfers van het VDA blijkt verder dat de daling bij diesel op de Duitse nieuwmarkt wat tot stilstand gekomen lijkt want het aandeel van die brandstof steeg over het eerste kwartaal gezien van 32,3 procent vorig jaar naar 33,1 procent nu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding