FCA koopt vervuilingsboetes af door CO2-deal met Tesla

Fiat Chrysler Automobiles heeft dreigende hoge boetes voor het overschrijden van de nieuwe Europese emissie-eisen afgekocht door voor enkele honderden miljoenen euro’s een deal te sluiten met Tesla dat met zijn elektrische auto’s geen last heeft van de regels.

FCA compenseert de uitstoot van haar voertuigen als het ware met de zero-emissie van Tesla’s waardoor een gemiddelde uit de bus komt dat onder de nieuwe normen blijft. Hoeveel FCA aan Tesla heeft betaald – of zou willen betalen – is niet duidelijk. De Europees-Amerikaanse autofabrikant heeft de berichten in de Financial Times ook nog niet bevestigd.

Volgens de zakenkrant hebben beide bedrijven al op 25 februari besloten hun auto’s te poolen, zo zou blijken uit stukken van de Europese Commissie. FCA heeft de berichten niet als zodanig ontkend maar geeft verder geen financiële details terwijl Tesla tot nu toe geen informatie over deze mogelijke nieuwe inkomstenbron naar buiten heeft gebracht. Eerder al stelde CEO Mike Manley van FCA dat hij ‘nog liever hoge boetes zou betalen dan koste wat het kost aan nieuwe technologische eisen te voldoen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

FCA koopt vervuilingsboetes af door CO2-deal met Tesla - Automobielmanagement.nl

FCA koopt vervuilingsboetes af door CO2-deal met Tesla

Fiat Chrysler Automobiles heeft dreigende hoge boetes voor het overschrijden van de nieuwe Europese emissie-eisen afgekocht door voor enkele honderden miljoenen euro’s een deal te sluiten met Tesla dat met zijn elektrische auto’s geen last heeft van de regels.

FCA compenseert de uitstoot van haar voertuigen als het ware met de zero-emissie van Tesla’s waardoor een gemiddelde uit de bus komt dat onder de nieuwe normen blijft. Hoeveel FCA aan Tesla heeft betaald – of zou willen betalen – is niet duidelijk. De Europees-Amerikaanse autofabrikant heeft de berichten in de Financial Times ook nog niet bevestigd.

Volgens de zakenkrant hebben beide bedrijven al op 25 februari besloten hun auto’s te poolen, zo zou blijken uit stukken van de Europese Commissie. FCA heeft de berichten niet als zodanig ontkend maar geeft verder geen financiële details terwijl Tesla tot nu toe geen informatie over deze mogelijke nieuwe inkomstenbron naar buiten heeft gebracht. Eerder al stelde CEO Mike Manley van FCA dat hij ‘nog liever hoge boetes zou betalen dan koste wat het kost aan nieuwe technologische eisen te voldoen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding