Mercedes-Benz opent autofabriek in Rusland

Mercedes-Benz heeft in het bijzijn van president Poetin en de Duitse minister voor economische zaken en industrie Peter Altmaier een nieuwe autofabriek geopend in de omgeving van Moskou.

Daar worden auto’s gebouwd voor de Russische markt, te beginnen met de E-klasse sedan gevolgd door SUV-modellen. Moederbedrijf Daimler heeft 250 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek die aan meer dan duizend mensen werk biedt.

Mercedes-Benz zet volop in op de markt in Rusland, net als Opel maar in tegenstelling tot Ford dat zich juist van de personenautomarkt in dat land gaat terugtrekken. Topman Dieter Zetsche van Daimler en Mercedes-Benz: ‘’De Moscovia fabriek is een volgende component in onze strategie om auto’s daar te bouwen waar onze klanten zitten. En beide partners profiteren: Rusland en Mercedes-Benz.’’ Volgens Daimler gaat het om een ‘flexibele en groene productie die gebruik maakt van moderne 4.0 technologieën’.

De eerste paal voor de fabriek op een kilometer of 40 van Moskou ging pas in 2017 de grond in en het complex is daarmee in nog geen twee jaar opgeleverd. Mercedes-Benz beschikt nu over een dertigtal productielocaties wereldwijd. “Onze investering in Rusland is een belangrijk moment voor ons productienetwerk om nog flexibeler te worden,’’ onderstreept Markus Schäfer, bestuurslid voor productie en toelevering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes-Benz opent autofabriek in Rusland - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz opent autofabriek in Rusland

Mercedes-Benz heeft in het bijzijn van president Poetin en de Duitse minister voor economische zaken en industrie Peter Altmaier een nieuwe autofabriek geopend in de omgeving van Moskou.

Daar worden auto’s gebouwd voor de Russische markt, te beginnen met de E-klasse sedan gevolgd door SUV-modellen. Moederbedrijf Daimler heeft 250 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek die aan meer dan duizend mensen werk biedt.

Mercedes-Benz zet volop in op de markt in Rusland, net als Opel maar in tegenstelling tot Ford dat zich juist van de personenautomarkt in dat land gaat terugtrekken. Topman Dieter Zetsche van Daimler en Mercedes-Benz: ‘’De Moscovia fabriek is een volgende component in onze strategie om auto’s daar te bouwen waar onze klanten zitten. En beide partners profiteren: Rusland en Mercedes-Benz.’’ Volgens Daimler gaat het om een ‘flexibele en groene productie die gebruik maakt van moderne 4.0 technologieën’.

De eerste paal voor de fabriek op een kilometer of 40 van Moskou ging pas in 2017 de grond in en het complex is daarmee in nog geen twee jaar opgeleverd. Mercedes-Benz beschikt nu over een dertigtal productielocaties wereldwijd. “Onze investering in Rusland is een belangrijk moment voor ons productienetwerk om nog flexibeler te worden,’’ onderstreept Markus Schäfer, bestuurslid voor productie en toelevering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding