China besloot eind vorig jaar al om het plan om nog eens 25 procent invoerheffing te leggen op auto’s uit de VS met drie maanden uit te stellen na een ‘wapenstilstand’ in de handelsoorlog tussen beide landen. Om de goede sfeer bij de sindsdien lopende handelsonderhandelingen vast te houden wordt dat besluit nu opnieuw verlengd. ‘’We hopen dat de VS kan samenwerken met China, de onderhandelingen kan versnellen en daadwerkelijk pogingen in het werk stelt om een eind te maken aan de spanningen bij de wederzijdse handel,’’ aldus Beijing.

De regering benadrukt echter dat het idee om de invoerheffingen verder te verhogen niet van tafel is. ‘’Daar zullen we in het voorkomende geval apart een besluit over moeten nemen.’’ Vorige week zijn enkele leden van de regering van president Donald Trump al in Beijing geweest voor overleg terwijl hun Chinese collega’s binnenkort naar Washington zullen reizen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding