Fiat Chrysler betaalt claims investeerders af met 110 miljoen

Fiat Chrysler Automobile heeft een rechtszaak van investeerders die zich misleid voelden door geheim gesjoemel met dieselauto’s met 110 miljoen dollar weten af te kopen.

Fiat Chrysler betaalt claims investeerders af met 110 miljoen

Een groep aandeelhouders begon al in 2015 met een rechtszaak tegen FCA omdat de autofabrikant een verkeerde voorstelling van zaken gaf over de uitstoot van dieselauto’s en valselijk had gesteld dat haar auto’s voldeden aan de Amerikaanse veiligheids- en milieu-eisen.

De investeerders zagen de koers van FCA flink inzakken toen die berichten wel in het openbaar kwamen, een soortgelijke ontwikkeling als bij de Volkswagen Groep. De overeengekomen vergoeding moet naar Amerikaans gebruik nog wel goedgekeurd worden door een federale rechter. FCA blijft onderstrepen dat de deal niet betekent dat het ook schuld bekent en voegt daar aan toe dat de kosten van de regeling geheel worden gedekt door de verzekering.

Fiat Chrysler betaalt claims investeerders af met 110 miljoen - Automobielmanagement.nl

Fiat Chrysler betaalt claims investeerders af met 110 miljoen

Fiat Chrysler Automobile heeft een rechtszaak van investeerders die zich misleid voelden door geheim gesjoemel met dieselauto’s met 110 miljoen dollar weten af te kopen.

Fiat Chrysler betaalt claims investeerders af met 110 miljoen

Een groep aandeelhouders begon al in 2015 met een rechtszaak tegen FCA omdat de autofabrikant een verkeerde voorstelling van zaken gaf over de uitstoot van dieselauto’s en valselijk had gesteld dat haar auto’s voldeden aan de Amerikaanse veiligheids- en milieu-eisen.

De investeerders zagen de koers van FCA flink inzakken toen die berichten wel in het openbaar kwamen, een soortgelijke ontwikkeling als bij de Volkswagen Groep. De overeengekomen vergoeding moet naar Amerikaans gebruik nog wel goedgekeurd worden door een federale rechter. FCA blijft onderstrepen dat de deal niet betekent dat het ook schuld bekent en voegt daar aan toe dat de kosten van de regeling geheel worden gedekt door de verzekering.