Ford reorganiseert topmanagement

Ford gaat het topmanagement verder reorganiseren om beter in te kunnen spelen op de toekomstige automarkt. In dat kader komt er een President of Automotive in de persoon van Joe Hinrichs, voormalig executive vice-president global operations.

Ford reorganiseert topmanagement

In die rol wordt hij verantwoordelijk voor productontwikkeling, inkoop, fabricage, marketing en verkoop en dat voor alle business units van Ford in de wereld. Daarnaast is Jim Farley, nu nog verantwoordelijk voor global markets, benoemd tot president of new business, technology and strategy. Beide benoemingen gaan op 1 mei in, heeft Ford meegedeeld. Verder gaat Marcy Klevorn, die bij Ford de baas is over de investeringen in nieuwe activiteiten naast auto’s zoals scooters en autonoom rijden in oktober met pensioen. Tot die tijd blijft ze actief als chief transformation officer.

Transformeren

CEO Jim Hackett zegt in een toelichting op de nieuwe structuur: “De afgelopen twee jaar hebben we zichtbaar vooruitgang geboekt bij het verbeteren van de fitness van onze onderneming, onze regionale strategieën uitgezet en een winnend productenpakket gecreëerd. We zijn bezig om Ford te transformeren om succes te hebben in een tijdperk van diepgaande veranderingen en verstoringen. Met deze sterke fundering voor onze auto- en mobiliteitsbusiness kunnen we die transformatie versnellen.’’

Eerder al benoemde Ford Stuart Rowley, chief operating officer voor Noord-Amerika, tot nieuwe baas in Europa als opvolger van Stephen Armstrong die bestuursvoorzitter van de Europese tak wordt.

Ford reorganiseert topmanagement - Automobielmanagement.nl

Ford reorganiseert topmanagement

Ford gaat het topmanagement verder reorganiseren om beter in te kunnen spelen op de toekomstige automarkt. In dat kader komt er een President of Automotive in de persoon van Joe Hinrichs, voormalig executive vice-president global operations.

Ford reorganiseert topmanagement

In die rol wordt hij verantwoordelijk voor productontwikkeling, inkoop, fabricage, marketing en verkoop en dat voor alle business units van Ford in de wereld. Daarnaast is Jim Farley, nu nog verantwoordelijk voor global markets, benoemd tot president of new business, technology and strategy. Beide benoemingen gaan op 1 mei in, heeft Ford meegedeeld. Verder gaat Marcy Klevorn, die bij Ford de baas is over de investeringen in nieuwe activiteiten naast auto’s zoals scooters en autonoom rijden in oktober met pensioen. Tot die tijd blijft ze actief als chief transformation officer.

Transformeren

CEO Jim Hackett zegt in een toelichting op de nieuwe structuur: “De afgelopen twee jaar hebben we zichtbaar vooruitgang geboekt bij het verbeteren van de fitness van onze onderneming, onze regionale strategieën uitgezet en een winnend productenpakket gecreëerd. We zijn bezig om Ford te transformeren om succes te hebben in een tijdperk van diepgaande veranderingen en verstoringen. Met deze sterke fundering voor onze auto- en mobiliteitsbusiness kunnen we die transformatie versnellen.’’

Eerder al benoemde Ford Stuart Rowley, chief operating officer voor Noord-Amerika, tot nieuwe baas in Europa als opvolger van Stephen Armstrong die bestuursvoorzitter van de Europese tak wordt.