Nissan wil met de gift vermoedelijk wat olie op de golven gooien om de onder druk staande relaties met Renault en met de Franse regering wat te versoepelen. Overigens heeft Renault zelf nog geen bijdrage aan het restauratiefonds toegezegd. Het zou dus ook kunnen zijn dat Nissan de puur-Franse partner net even voor wilde zijn.

Verlaging winstverwachting

De goedgeefsheid komt ondanks het feit dat Nissan de winstverwachting voor de tweede keer heeft moeten verlagen. Nissan gaat er nu van uit dat die winst over het op 31 maart afgelopen boekjaar uit is gekomen rond de 2,5 miljard euro, dat is dan een kwart minder dan wat eerder nog werd voorspeld. Nissan ziet de verkopen, met name in Europa maar ook in de Verenigde Staten, al tijden kelderen en heeft ook last van ‘recente bedrijfsmatige ontwikkelingen’, lees de naweeën van de arrestatie van voormalige topman Carlos Ghosn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding