Daarbij gaat het om Chinese versies van stemherkenning en navigatie alsmede integratie van de WeChat dienst van Tencent, heeft CEO Oliver Blume (foto) uitgelegd in de marge van de Autoshow van Shanghai. Daar tekende hij ook een contract met de universiteit van Tongji om de samenwerking op het gebied van onderzoek uit te breiden.

‘’We willen in elke afzonderlijke regio de juiste partners hebben. Het is een misverstand om te denken dat we dit alles in Duitsland kunnen ontwikkelen,’’ onderstreept Blume. Met al die vormen van samenwerking hoopt hij ook meer greep te krijgen op de Chinese markt voor elektrische auto’s.

Minder verkopen in Q1-2019

Blume moet er in het algemeen flink aan trekken want Porsche verkocht in het eerste kwartaal 12 procent minder auto’s dan een jaar geleden. De CEO wijt dat echter vooral aan incidentele problemen en gaat er van uit dit lopende jaar de verkopen en omzet weer flink op te kunnen voeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding