Met de investering gaat Ford Amazon achterna. Dat techbedrijf was eerder dit jaar de grootste geldschieter in een investeringsronde die Rivian 700 miljoen dollar opleverde. Naar verluidt was ook General Motors (GM) eerder met Rivian in gesprek over een investering, maar liepen die gesprekken vast omdat GM niet wilde dat de maker van elektrische voertuigen ook voor andere fabrikanten zou werken.

Rivian introduceerde vorig jaar een elektrische pick-up truck en een op hetzelfde model gebaseerde SUV. Beide voertuigen kunnen al wel worden besteld, maar aflevering volgt pas op zijn vroegst volgend jaar. Bij Ford duiken de afgelopen tijd spionagebeelden op van een elektrische F-150: het paradepaardje waarmee de Amerikaanse autogigant al jarenlang hoog scoort op de thuismarkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding