Wel moet bestuursvoorzitter Jean-Dominique Senard van Renault ook de leidende positie krijgen in die holding. Nissan blijft echter fel gekant tegen de ideeën en CEO Hiroto Saikawa zou ook geweigerd hebben om er maar met Senard over te praten. “De Franse clan is veel meer gelukkig met een dergelijke oplossing dan de Japanse partij in de alliantie,” schrijft de Franse zakenkrant Les Echos dan ook.

De berichten van onder meer het Japanse Nikkei worden niet bevestigd door de alliantiepartners maar zijn inmiddels wel overgenomen door Westerse bronnen als Reuters.  Senard heeft concreet voorgesteld dat de aandelen in beide autobedrijven op een één-op-één basis worden overgeheveld naar de holding. Om verdere problemen te voorkomen zou die koepel dan ook niet in Frankrijk of Japan maar bijvoorbeeld in Singapore gevestigd kunnen worden. Renault wil met haar plan de beide autobedrijven verder met elkaar integreren en uiteindelijk zelfs fuseren om de synergievoordelen van de alliantie verder op te voeren.