De grootste klappen vallen bij de grote Nissan-fabriek in het Noord-Engelse Sunderland. Daar klapte de productie ondanks alle geruststellende mededelingen van Nissan Europa over Brexit in de vorige maand met ruim een kwart in naar net 34.740 stuks. Over het hele boekjaar daalde het aantal in Engeland gebouwde auto’s daarmee met bijna vijftien procent naar 415.364 exemplaren. In de andere Europese fabriek in Barcelona worden nu nog nauwelijks Nissans meer gebouwd want daar bleef de productie in maart steken op een magere 5.868 stuks ofwel weer ruim 25 procent minder dan een jaar eerder.

Overigens draait Nissan ook in thuisland Japan de kraan kennelijk verder dicht want daar werden in het hele boekjaar 791.556 personenauto’s gebouwd wat een kleine elf procent minder was dan in de voorafgaande twaalf maanden. Alleen in China is nog sprake van een kleine stijging met 1,3 procent naar 1.556.527 auto’s waarmee de Chinese fabrieken nu 30 procent van de totale productie bij Nissan voor hun rekening nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding