Worden buitengewone posten niet meegeteld, dat komt een winststijging van 4,2 naar 4,8 miljard uit de bus. De kwartaalomzet groeide ondanks een daling van het aantal verkochte voertuigen met 3,1 procent naar 60 miljard.

Transformatie

Financieel directeur Frank Witter vindt dat de VW Groep het jaar weer goed is begonnen. Hij waarschuwt echter opnieuw dat het tempo van de transformatie nogmaals moet versnellen. Deze keer voegt hij daar aan toe dat ook de economische risico’s in de wereld snel toenemen. In dat kader lagen de R&D-uitgaven dit kwartaal ook weer 3,8 procent hoger dan een jaar eerder.

2,6 miljoen voertuigen

Verder konden de merken binnen de groep in deze drie maanden 2,6 miljoen voertuigen afleveren, 2,8 procent minder dan vorig jaar. Uit de cijfers blijkt dat Volkswagen, Seat, Bentley en de bestelwagendivisie een hogere winst realiseerden, Audi wat dat betreft nagenoeg stabiel bleef en Skoda en vooral Porsche die winst flink zagen dalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding