Japanse toeleverancier Denso stapt in eBikes

Het Japanse Denso, de op één na grootste toeleverancier aan de auto-industrie en voor 25 procent in handen van Toyota, heeft samen met een financiële partner 20 miljoen dollar geïnvesteerd in de Amerikaanse exploitant van elektrische fietsen Bond Mobility.

Japanse toeleverancier Denso stapt in eBikes

Volgens Denso is het in Palo Alto, Californië, gevestigde Bond ‘het enige bedrijf voor snelle e-Bike deelfietsen die hoog-presterende micromobiliteit biedt.’

Denso is wereldwijd aanwezig en heeft een Europees hoofdkantoor in Weesp. Bond Mobility is inmiddels ook actief in Europa met een eerste fietsenprogramma in de Zwitserse hoofdstad Bern en in Zürich. ‘’De afgelopen jaren hebben ernstige verkeersopstoppingen in steden over de hele wereld één van de grootste bijdragen geleverd aan de emissie van broeikasgassen.

Denso legt zich er op toe om CO2-emissies te halveren met technologieën maar ook micromobiliteit is een oplossing voor het probleem,’’ stelt het Japanse bedrijf. Denso berekent dat de eBikes van Bond een snelheid tot 45 kilometer per uur halen en gemiddeld zo’n 6,5 kilometer afleggen. ‘’Conventionele’ micromobiliteit gaat echter maar tot een goede twee kilometer. Dat maakt Bond een uitstekende vervanger van de auto en de snelste transportmethode voor stadsritten van minder dan 10 kilometer. Hoewel we zeker bezorgd zijn over de voorspelde verdere daling van de verkopen van nieuwe auto’s in de Verenigde Staten zijn we ook erg enthousiast over de groeimogelijkheden van deze nieuwe vormen van mobiliteit waarmee start-up bedrijven in de hele wereld pionieren.’’

Japanse toeleverancier Denso stapt in eBikes - Automobielmanagement.nl

Japanse toeleverancier Denso stapt in eBikes

Het Japanse Denso, de op één na grootste toeleverancier aan de auto-industrie en voor 25 procent in handen van Toyota, heeft samen met een financiële partner 20 miljoen dollar geïnvesteerd in de Amerikaanse exploitant van elektrische fietsen Bond Mobility.

Japanse toeleverancier Denso stapt in eBikes

Volgens Denso is het in Palo Alto, Californië, gevestigde Bond ‘het enige bedrijf voor snelle e-Bike deelfietsen die hoog-presterende micromobiliteit biedt.’

Denso is wereldwijd aanwezig en heeft een Europees hoofdkantoor in Weesp. Bond Mobility is inmiddels ook actief in Europa met een eerste fietsenprogramma in de Zwitserse hoofdstad Bern en in Zürich. ‘’De afgelopen jaren hebben ernstige verkeersopstoppingen in steden over de hele wereld één van de grootste bijdragen geleverd aan de emissie van broeikasgassen.

Denso legt zich er op toe om CO2-emissies te halveren met technologieën maar ook micromobiliteit is een oplossing voor het probleem,’’ stelt het Japanse bedrijf. Denso berekent dat de eBikes van Bond een snelheid tot 45 kilometer per uur halen en gemiddeld zo’n 6,5 kilometer afleggen. ‘’Conventionele’ micromobiliteit gaat echter maar tot een goede twee kilometer. Dat maakt Bond een uitstekende vervanger van de auto en de snelste transportmethode voor stadsritten van minder dan 10 kilometer. Hoewel we zeker bezorgd zijn over de voorspelde verdere daling van de verkopen van nieuwe auto’s in de Verenigde Staten zijn we ook erg enthousiast over de groeimogelijkheden van deze nieuwe vormen van mobiliteit waarmee start-up bedrijven in de hele wereld pionieren.’’